Законът подвежда шофьорите с разпоредбата, че през зимата може да

...
Законът подвежда шофьорите с разпоредбата, че през зимата може да
Коментари Харесай

Законът подвежда шофьорите за гумите през зимата, твърдят експерти

Законът подвежда водачите с наредбата, че през зимата може да се кара с летни гуми, в случай че грайферът е повече от 4 мм. Това избавя автомобила от аквапланинг, само че не и при замръзване, това съобщи Румен Дунев, ръководител на Българската федерация по авто спорт по Нова нюз.

Той изясни, че организацията е правила проби и те са потвърдили, че летните гуми с грайфер съгласно нормата, не вършат сцепление, каквото би трябвало върху лед. Според Дунев не е разумно страната да не желае да вкара тази норма.



“Ще пристигна миг, в който хората ще напущат страната освен по стопански аргументи, а тъй като не желаят да се убиват по пътищата ”, предизвести Дунев.

Председателят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите Красимир Георгиев означи, че законът се трансформира, единствено когато КАТ желае да вдигне глобите. Той сподели също, че в шофьорските курсове има най-малко теоретична подготовка за каране на лед, само че 90% от автошколите въобще не преподават доктрина.



“На българския водач задачата му е изпита, не знанията ”, добави Георгиев.

И двамата специалисти упорстват в образованието на водачите наложително да се учи освен придвижване върху лед, а и въобще при липсва на сцепление. Това може да се получи мокра настилка, пясък и други фактори, разяснява Дунев.

“Шофьорите, които са карали курс през зимата, са по-подготвени ”, разяснява от своя страна Красимир Георгиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР