Законът, който влезе в сила през 2018 г., има за

...
Законът, който влезе в сила през 2018 г., има за
Коментари Харесай

Съдебният иск в Калифорния гласи, че Ралфс е нарушил закона, като е разпитвал търсещите работа за тяхното криминално минало

Законът, който влезе в действие през 2018 година, има за цел да понижи шанса някогашни пандизчии да извършат наново закононарушение, като им даде благоприятни условия да си изкарват прехраната.

По принцип работодателите с петима или повече чиновници не могат да питат претендентите за тяхното престъпно минало, преди да създадат оферти за работа, и би трябвало да следват характерни процедури за отказването им. Законът гласи, че работодателите не могат да анулират предложение за работа, в случай че осъждането на претендента, което може да е за закононарушение, няма да повлияе директно на работните отговорности.

Вместо това търсещите работа на Ralphs получиха това, което се назовава в делото „ замайващ и подвеждащ “ формуляр за кандидатстване, който включваше въпроси, изискващи откриване на тяхното престъпно минало. Повечето претенденти, чиито оферти за работа бяха анулирани, не получиха никакъв метод да се свържат с Ralphs, с цел да оспорят решението, както изисква законът, се споделя в изказването.

„ Инструкци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР