Закона за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт

...
Закона за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт
Коментари Харесай

Министър Караниколов поиска парламентът да отложи Законът за горивата така, както е поискало правителството


Закона за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, получил известност като Законът за горивата да бъде отсрочен по този начин, както го изиска Министерски съвет, т.е. със период от 6 месеца или от 1 юли. Това изиска през днешния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов. „ Апелът ми към Народното събрание е да бъде отсрочено влизането на Закона за горивата по този начин, както предложи Министерски съвет “, сподели министърът на брифинг след работна среща с представители на Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ) или така наречен дребни търговци. Караниколов оцени срещата като „ извънредно позитивна “. „ Към момента имаме съответни оферти за промяна на закона, който би трябвало да влезе в действие. Вече сме изпратили писма до всички заинтригувани страни и получаваме техните мнения “, сподели Караниколов, като посочи, че всички другояче са за това да има закон.

„ В понеделник продължаваме със срещи с работодателски организации, а във вторник – със земеделците “, сподели той. По думите на икономическият министър, министерството ще събере предложенията от всички заинтригувани страни.

„ Апелът ми към Народното събрание е да бъде отсрочено влизането на закона, ще търсим политическа поддръжка “, сподели той. Освен това по думите му банковите гаранции могат да бъдат понижени, а във връзка с газовите бутилки на склад също може да се откри решение, да вземем за пример операторът самичък да взима решение.

„ На срещата се обединихме към едно – би трябвало да има разговор, би трябвало да се чуят разнообразни позиции. Има късмет в действителност да създадем един работещ закон “, съобщи от своя страна Пламен Стоянов, член на Управителния съвет на НСТПГ, представен от Фокус. Според него незаконната търговия с горива би трябвало да се криминализира, по този начин, както незаконното произвеждане на алкохол и цигари. „ Даже загатнах пред министъра, че би трябвало да употребяваме полския модел с 25 години затвор. Търсенето на незаконно гориво в България би трябвало да признаем, че е огромно. Обещахме на министъра, че ще внесем подробни разработки, стига да ни се даде време. Ще настояваме още и бензиностанциите да се регистрират към Национална агенция за приходите на всеки 7 секунди – и притежателите на дребни бензиностанции, и другите. Мисля, че ще намерим допирни точки в договарянията “, сподели още Стоянов.

Говорителят на Сдружението Симо Симов изясни, че най-разумното решение е да се предложи на Народното събрание да одобри предлагането на Министерски съвет и да отсрочи влизането в действие на закона с шест месеца. “През тези шест месеца ще внесем решения по този начин, че този закон да бъде работещ и за стопанската система, и за потребителите “, съобщи Симов.
Във вторник се чака изключително съвещание на отрасловата парламентарна комисия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР