Закон за забрана на износа на руски петролни продукти в

...
Закон за забрана на износа на руски петролни продукти в
Коментари Харесай

ДПС внесе Закон за забрана на износа на руски петролни продукти в ЕС

Закон за възбрана на износа на съветски петролни артикули в Европейски Съюз внесе Движение за права и свободи. 

Движението твърдо поддържа европейската възбрана за експорт на съветски петролни артикули в Европейски Съюз. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг на Движението, даден в Народното събрание.

Твърденията, че Движение за права и свободи е срещу позицията на Европейска комисия за дерогацията, е опашата неистина, безапелационен бе Карадайъ и разобличи „ медиите на Кръга на лъжата “.

Движение за права и свободи излезе с остра позиция против обява в медиите на олигарха Иво Прокопиев за отношението на партията към износа на нефтопродукти и условията на дерогацията на Европейска комисия, създадени от съветски нефт.

Посочвайки точния час на обявата – 19.06 часа през вчерашния ден, Карадайъ я назова „ една долна опашата неистина, която видяхме в медиите на олигарха “. И разясни, че изключението, което Европейска комисия е направило, визира българските жители, а не едрия бизнес, визирайки заниманията на въпросния олигарх.

В обявата на лъжците се твърди, че сме подкрепяли износа на нефтени артикули от България макар европейския правилник и дерогацията такава, каквато е за България, сподели Карадайъ. И сподели импортирания от Движението „ Закон за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или трансфира на недопечен петрол, превозването му по море и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия “.

Депутатите на Движение за права и свободи дадоха обещание внасянето на плана още по време на съвещанието на комисията по енергетика.

Според проектозакона глобите за нарушение на възбраните на Европейски Съюз доближават до 500 000 лева

„ Но макар обстоятелствата и самите обстоятелства не пречат на лъжците да лъжат по адрес на Движение за права и свободи и сътрудници от Движение за права и свободи, както го вършат към този момент четвърт век “, добави той.
Като разясни, че дълго време от Движение за права и свободи не са се занимавали с техните неистини, само че през последните две години Движението изобличава „ всяка тяхна долна опашата неистина по адрес на Движение за права и свободи, изнесена в медиите на Кръга на лъжата на олигарха и от неговите проксита и реализатори тук, в Народно събрание “.

Внесеният от Движение за права и свободи Закон за контрола за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия, е изготвен във връзка с предоставената дерогация по член 3м, параграф 5 от Регламент на Съвета (ЕС) 833/2014 от 31 юли 2014 година по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Законът вкарва цялостна възбрана за износа на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогацията, което произлиза от наредбите на съответния правилник.

Движение за права и свободи вкарва със закона режим на облагане по Данък добавена стойност и акцизи, който да подсигурява внасянето в бюджета на дължимите вноски в къс период, което да разреши финансирането на обезщетения за високите цени на горивата.

Предвидени са и тежки административно-наказателни разпореждания за недеклариране и невнасяне в период на дължимите вноски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР