Заключването е неправомерно, защото става въпрос за църква - там

...
Заключването е неправомерно, защото става въпрос за църква - там
Коментари Харесай

Юрист: Посолството не може да е собственик на църква, собственик може да е чуждата държава

„ Заключването е непозволено, тъй като става въпрос за черква - там се правят църковни ритуали, не би трябвало да има някой, който може да ни спре. Някой да постави катанец, е непозволено деяние от позиция на каноничното право, разяснява юрист Пламен Борисов пред Euronews Bulgaria заключването на съветската черква в София.

" Посоката на публичния спор върви в неверна посока. Проблемът пристигна от това, че църквата беше заключена с катанец. Руският дипломат сподели: " Това нещо е мое - ще вършиме, каквото кажа ", разяснява той.

" През 1882 година общинският съвет подарява на Руската империя терен, върху който да си построят черква или посолство. По-нататък по какъв начин е издигната - не е ясно, най-малко към този момент. Дарението е направено на съветското посолство 1882 година - само че посолството дали е юридическо лице? Посолството не може да е притежател, притежател може да е непознатата страна. От друга страна непознати страни могат да имат благосъстоятелност единствено посредством интернационален контракт, подобен няма.Има едно краткотрайно държавно управление на Керенски, по-късно съветското държавно управление отхвърли да върне заем от него, тъй като това е нова страна. Българската страна може да предяви искане за благосъстоятелност. Става въпрос за комплицирани дипломатически връзки сред две страни, някъде там се вклини и този проблем, което не би трябвало да бъде по този начин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР