Заключителните мачове от груповата фаза на Шампионската лига предстоят тази

...
Заключителните мачове от груповата фаза на Шампионската лига предстоят тази
Коментари Харесай

Последните въпроси в ШЛ отпадат, ще има ли сензация на Анфийлд?

Заключителните мачове от груповата фаза на Шампионската лига предстоят довечера от 21:45. След тях ще станат ясни всички участници в елиминациите през пролетта, а също и тези тимове, които като трети в групите си, ще се влеят в Лига Европа.

Къде ще бъде най-интересно? Категорично на „ Анфийлд”. Там гостуващият Спартак Москва, най-вероятно с Ивелин Попов в стартовия си състав, ще опитва всичко, с цел да победи локалния гранд Ливърпул. „ Червените” от Москва и от Мърсисайд направиха тъждество 1:1 в съветската столица, тъй че при възможното равнене в точките при положение на победа за руснаците, те ще имат преимуществото. Развитието на този мач по по-неочаквания метод най-вероятно ще значи елиминация за Ливърпул. Англичаните и руснаците ще имат по 9 точки в този случай, а Севиля има леко на пръв взор посещение на отпадналия Марибор и при цялостен триумф в Словения испанците ще се класират за сметка на Ливърпул.

Интересно би било, в случай че Спартак бие на „ Анфийлд”, а Марибор и Севиля завършат наедно. Тогава трите тима ще съберат по 9 точки и ще се гледат единствено мачовете посред им. В този случай първото място би било за Спартак със 7 т., пред Севиля 5 и Ливърпул 3.

В Група F безапелационен победител е Манчестър Сити. „ Гражданите” гостуват на Шахтьор Донецк, като единствената цел за тях може да е да задържат 100-процентова си успеваемост. Украинците ще гонят най-малко точка в дуела, с цел да си подсигуряват второто място, защото при тяхна загуба и победа на Наполи в Ротердам против Фейенорд италианците биха имали преимущество пред тях за второто място.

В група G сметките са релативно елементарни. Бешикташ се е класирал с 11, Монако е изнемощял с 2, а Порто и Република България Лайпциг имат по 7 точки. Тоест, поради преимуществото в директните дуели за португалците, в случай че против Монако те дублират резултата на Република България Лайпциг против Бешикташ, ще се класират за елиминациите в ШЛ.

В последната група G Тотнъм се е класирал като първи, Реал се е класирал като втори. Остава да разберем единствено дали Борусия Дортмунд или АПОЕЛ Никозия ще продължи напред в Лига Европа. Двата тима имат по 2 точки, директните дуели приключиха 1:1, само че общата голова разлика на немците е много по-добра /-5 против -12/. Така че при идентични резултати /б.р. знаци/ довечера за двата тима, напред във втория по мощ шампионат ще продължи Борусия.

Мачовете през днешния ден, всички стартират в 21:45:

Група Е

Ливърпул – Спартак М

Марибор – Севиля

Класиране: 1 Ливърпул 9 т., 2 Севиля 8, 3 Спартак М 6, 4 Марибор 2

Група F

Фейенорд – Наполи

Шахтьор – Манчестър С

Класиране: 1 Манчестър С 15 т., Шахтьор 9, Наполи 6, Фейенорд 0

Група G

Порто – Монако

Република България Лайпциг - Бешикташ

Класиране: 1 Бешикташ 11 т., 2 Порто 7, 3 Република България Лайпциг 7, 4 Монако 2

Група Н

Реал М – Борусия Д

Тотнъм - АПОЕЛ

Класиране: 1 Тотнъм 13, 2 Реал М 10, 3 Борусия Д 2, 4 АПОЕЛ Никозия 2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР