Жълт код за интензивни валежи е обявен от НИМХ за

...
Жълт код за интензивни валежи е обявен от НИМХ за
Коментари Харесай

Поредна доза поройни дъждове у нас: Вижте в кои области е обявен жълт код

Жълт код за интензивни превалявания е разгласен от Национален институт по метеорология и хидрология за вторник за областите Русе, Велико Търново, Търговище, Габрово, Ловеч и Стара Загора. 
Обилни превалявания ще има в елементи от областите Сливен, Хасково, Пловдив, София - област, Разград и Враца
През идващото денонощие през страната ще минава леден атмосферен фронт, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
От запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България, където ще има условия за обилни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. В Източна България преваляванията ще са през нощта против сряда. 
Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за юни, само че след обяд ще стартира да се покачва.
Днес над Дунавската низина облачността ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще проникне студен въздух. Максималните температури ще са сред 30° и 35°, в Северозападна България - сред 26° и 29°, в София - към 26°.
По Черноморието ще доминира слънчево време. В следобeдните часове ще се развива купеста облачност и през нощта против сряда ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°, на север от н. Клиакра – към 18°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевици, гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, по високите елементи от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°.
И в сряда на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки, а на обособени места явленията ще са интензивни. Вятърът ще е западен, най-вече слаб.
В четвъртък също ще има валежи, съпроводени с гръмотевици, само че ще са на по-малко места и с по-малка активност. Вятърът краткотрайно ще е северозападен и дневните температури едва ще се намалят, преобладаващите оптимални ще са сред 25° и 30°. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР