Заключенията на парламента, в които ще бъде даден ясен мандат

...
Заключенията на парламента, в които ще бъде даден ясен мандат
Коментари Харесай

Османи: Парламентът трябва да даде ясен мандат на правителството по време на преговорния процес

„ Заключенията на Народното събрание, в които ще бъде даден явен мандат на държавното управление какво може и какво не може да се прави по време на преговорния развой, са най-важни “, сподели в изявление за телевизия Сител министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, във връзка съвещанието на Народното събрание в четвъртък, на което ще се разисква препоръчаната от Европейски Съюз преговорна рамка за страната.   
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 615
По думите му „ целият този анти-разказ за езика се основава на неверни тълкования на френския пакет от документи “, а логиката: страната да остане отвън преговорния развой, с цел да не бъде блокирана в миналото, в бъдеще, по време на договарянията от България, е несъизмерим метод.

„ Всички спекулации в обществото по отношение на предлагането са неоснователни, хората се нервират ненужно, езикът е явен, историческите въпроси не са аршин за прогрес в процеса, има " цялостен " старт на договарянията незабавно откакто приемем рамката. Няма побългаряване, няма налагане, никой не може да промени нашите книги и монументи. Това са плашила, които се употребяват за печелене на политически точки и по никакъв метод не са в полза на жителите. Интересът на жителите в този момент е да вървим към Европейски Съюз и да укрепваме демократичните институции. Нека да стартираме процеса и по време на договарянията ще преодолеем всички разлики, би трябвало да сложим завършек на цикъла на омразата, в който сме влезнали с България ", акцентира Османи.

На плануваното в четвъртък съвещание на Народното събрание на Република Северна Македония се чака да бъде разисквана преговорната рамка на страната, препоръчана от Европейски Съюз, а към депутатите ще се обърне ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР