Заключението след извършената вътрешна проверка в транспортната фирма е, че

...
Заключението след извършената вътрешна проверка в транспортната фирма е, че
Коментари Харесай

Водачът, причинил катастрофата с автобус на АМ Тракия, е сменил другия шофьор



Заключението след осъществената вътрешна инспекция в транспортната компания е, че макар изрядната документи, някъде по трасето от Слънчев Бряг за София, е станала замяна сред двамата водачи на авариралия рейс. Това сподели на конференция Георги Атанасов, шеф на транспортна компания "Юнион Ивкони ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Съмненията били на 10 % и не пожела да даде повече информация, поради водените следствени дейности по случая.

От компанията разполагали с цялостната налична документи, обвързвана с курса Слънчев бряг - София, почнал да по график в 6.10 ч. на 30 октомври. От компанията ще обезпечат цялостно подпомагане на проверяващите органи за изясняване на събитията към транспортния случай, уверил е Атанасов.

По време на брифинга е станало ясно още, че компанията няма механизми, с които да следи ежедневно тахографските устройства на водачите. По този метод те разчитат единствено на направените графици за курсовете и промените на водачите, само че не биха могли да знаят за възможни смени сред тях и с каква скорост се движат, да вземем за пример. Шофьорите сами полагали в устройството тахографския лист, който съставлява книжен притежател, записващ информацията от курса. По закон тази информация се съхранявала 28 дни от превозвачите, след което може да бъде изискана за инспекция, изясни шефът.

По думите му цялата система за надзор на тахографските листи е в ръцете на "Автомобилна администрация ".

Приключилата през вчерашния ден вътрешна инспекция на транспортната компания е посочила, че курсът по постоянната линия София - Слънчев бряг, с начален час 17.00 ч., е бил квалифициран по правилник и "със 100 % изрядно и съответно заверена документи ". Превозното средство е било с работещ изправен тахограф, спирачен уред, разписание, лиценз, попълване на дневник и т. н., сподели шефът Атанасов.

Министър Ивайло Московски заяви през вчерашния ден за общо 28 акта на компанията от началото на годината, две от които на юридическото лице и 26 на водачите. От "Юнион Ивкони " обаче настояват, че към компанията има един акт, който те оспорват, а тези на водачите не са тяхно притежание.

"На фона на автопарк от 400 рейса с 400 курса всекидневно и превозени 4 млн. пасажери годишно - в този размер, 28-те акта са 4 % ", разяснява Георги Атанасов. Той сподели още, че компанията страда от дефицит на водачи, което е проблем на целия отрасъл. Освен това бюджетът не компенсирал обществените отстъпки на компанията за деца, възпитаници, пенсионери, военноинвалиди и други категории.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР