Закътано из дебрите на френския замък Château Miraval, се простира

...
Закътано из дебрите на френския замък Château Miraval, се простира
Коментари Харесай

Легенда: Брад Пит съживи музикалното студио на AC/DC, Pink F...

Закътано из дебрите на френския палат Château Miraval, се простира остаряло звукозаписно студио. Мястото е именито, защото в него свои песни в миналото са записвали реализатори като AC/DC, Wham!, Muse, Pink Floyd и Sting. От съвсем две десетилетия то не е употребявано. Или най-малко не беше - до момента.

Студиото " Миравал " още веднъж отвари порти с изцяло актуализирана визия и с най-модерното съоръжение. А отговорникът за това е не какъв да е, а Брад Пит, оповестява " Булевард България ".

Холивудският артист дружно с младия френски продуцент Деймиън Кинтар възвърнаха звукозаписното студио във френското имение благосъстоятелност на Пит. То е  издигнато през 1977 година от композитора Жак Лусие , а през годините е било хазаин на музикални сесии, в които са се записвали песни като " The Wall " на Pink Floyd и " Careless Whisper " на WHAM.

Част от истинското съоръжение е непокътнато, само че Пит и Кинтард са добавили и чисто нови технологии и функционалности. На двамата им е лишило по-малко от година, с цел да завършат обновяването.

Съоръжението е в действителност впечатляващо. Контролната зала е под формата на доста огромен пулт, напомнящ за истински галактически транспортен съд, от който се вижда звукозаписното студио, украсено с истински каменни стени.

Преди всичко  Дамиен Кинтард се е постарал да подчертае културното завещание на мястото , като е запазил аналоговите технологии, които се сливат с модерното съоръжение.

" Това в действителност е пространство, в което можете да създадете всичко - от поп и рок до хип-хоп и типичен записи ", споделя той.

В обновената постройка се обитават и кабинети за миксиране на тон и видео, както и жилищни пространства за пребиваващи актьори. Музикантите, които желаят да отседнат в Miraval, ще могат да се възползват и от кетъринг услуга. А  към всичко това има и още един бонус - басейн вода единствено на една ръка разстояние от студиото.

Първият реализатор, който записа музика в обновеното оборудване, беше четирикратната носителка на премията " Грами " Sade.

Новината за повторното отваряне на студио " Миравал " идва на фона на продължаващите правни разногласия сред Брат Пит и Анджелина Джоли, в това число по отношение на естеството на предходната им взаимна благосъстоятелност върху имението. Двамата наеха мястото още през 2008 година, а четири години по-късно го закупиха за близо 60 млн. $. То беше постоянно посещавано място за отмора на двойката и шестте им деца, а през 2014 година те проведоха ѝ сватбата си там.

След новината за раздялата им през 2019 година френската вила се трансформира в гореща тематика, защото с изключение на парцела и звукозаписното студио, тя е обвързвана и с марката за вино " Miraval Wines ", която Пит и Джоли стартираха през 2013 година

През октомври 2021 година Джоли продаде своята част от имението на компанията Tenute del Mondo.  Пит твърди, че Джоли е направила продажбата макар предварителната им спогодба,  че никой от двамата няма да го направи, в случай че другият човек не утвърди.

От юридическите документи в правосъдния спор излиза наяве, че Пит счита, че някогашната му брачна половинка " целеустремено " е направила този ход, за му навреди. Джоли от своя страна твърди, че това е " погрешно " и  сходна спогодба сред двамата " в никакъв случай не е съществувала ".

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР