Закъсняла и абсурдна е позицията на Асен Василев по законите

...
Закъсняла и абсурдна е позицията на Асен Василев по законите
Коментари Харесай

Цвета Рангелова: Позицията на Асен Василев по законите за Плана за възстановяване е закъсняла и абсурдна

Закъсняла и неуместна е позицията на Асен Василев по законите за Плана за възстаовяване. Така дефинира в коридорите на Народното събрание депутатът от „ Възраждане “ Цвета Рангелова по-ранното изявление на Асен Василев по отношение на неприетите закони по Плана.

„ Кога се сети Асен Василев да приканва Народното събрание да форсира работата си по проекта за възобновяване и развиване? Кой управляваше 9 месеца? С кого управлявяаха те и имаха безусловно конституционно болшинство? И вместо да разбутват конституцията в посока, която се вижда, че е безусловно неуместна, можеха дяа приемт всичко, което желаеха. Освен това Бойко Борисов и в този момент насочи зов към ПП-ДБ за коалиция в идващия парламент – Политическа партия не са отказали “, съобщи тя.

Крайно време е Бойко Борисов да спре да се крие по храстите и да излезе и да каже: „ Тези закони ни тормозят, тормозим се, че като излязат ще ни заловен за корупция “, или да каже: „ Ние сме в действителност за европейско развиване на България и ще приемем тези закони и ще отпушим парите и за апаратите в лечебните заведения, и за бързите влакове, и за спомагателните хеликоптери, които би трябвало да дойдат, и за кабинетите по учебните заведения. И най-сетне тия 12 милиарда, които България чака от Европа да дойдат.

„ Затова Борисов да спре да се извинява и да мота топката и да се снишава по-нисък от тревата, а да излезе и да си свърши работата “, сподели Василев.

Кои тъкмо са блокираните закони, Асен Василев изясни ясно:

Закона за подаване на сигнали, който беше признат, само че ГЕРБ сложиха корекция: в случай че човек подаде сигнал преди 2921 година, да няма отбрана. И Европа сподели, че би трябвало да се махне това ограничаване. Вторият закон е за транспарантни правила за избор на началник на комисия за противопоставяне на корупцията, утвърдени от Европейска комисия. При него се желае транспарантен развой, а не авансово подреден мач. Третият закон, който визира над 1 милион български жители, е те да бъдат предпазени – това е Законът за персоналния банкрут. За да нямаме безконечни длъжници, с цел да не могат ЧСИ-тата да ги тормозят безпределно.

„ Всичко това стои сред нас и второ заплащане по Плана за възобновяване и резистентност “, сподели Асен Василев.

По думите му тези закони са импортирани още през ноември, само че ръководителят на Народното събрание от ГЕРБ не ги придвижва.

Второто заплащане е за 1 милиард и 200 милиона, само че в случай че не се направи второ заплащане, всички други милиарди досега висят и от общо 12 нилиарда досега сме получили 2, изясни Василев.

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР