Закъсалият тим на Дженоа най-после си пое глътка въздух в

...
Закъсалият тим на Дженоа най-после си пое глътка въздух в
Коментари Харесай

Най-накрая! Цели 71 дни по-късно Дженоа най-после би!

Закъсалият отбор на Дженоа най-сетне си пое глътка въздух в борбата за оцеляване. Генуезците трябваше да чакат цели 71 дни, с цел да реализиран едвам третата си победа в шампионата на Серия А и да се отлепят от дъното на класирането.

В жертва на "грифоните " се трансформира директният им съперник в долната половина на таблицата Сасуоло. Те надвиха мъчително с 2:1 на "Мараси " и посрещнаха уместно новия си ментор Давиде Никола, който размени злощастния Тиаго Мота.

Доменико Кришито откри за домакините от дузпа в средата на първата част, само че съвсем незабавно Педро Обианг изравни. В края на мача гол на Сасуоло беше анулиран след интервенция на ВАР, а четири минути преди приключването на постоянното време ветеранът Горан Пандев донесе изстраданата победа на генуезците.

Гостите започнаха по-активно и имаха повече положения в първите минути. Хамед Траоре стреля рисково още в 6-та минута, само че Матиа Перин избави. После отново той спря Траоре и Мануел Локатели, с цел да опази нулевото тъждество.

И като че ли от нищото Дженоа поведе в 29-та минута. Тогава Педро Обианг направи глупава дузпа, а от 11-те минути някогашният национал Кришито беше безмилостен и откри за 1:0. Малко по-късно пък Антонио Санабрия изпусна да удвои за домакините и значително да предреши интригата.

Затова "грифоните " бяха осъдени стремително. В 33-та минута грешникът за дузпата Педро Обианг се оправдава, когато означи с отдалечен удар, само че не и без помощта на шанса, с който преодоля най-сетне Перин и направи 1:1.

До почивката домакините можеха да си върнат задатъка, само че удар на Стефано Стураро беше избит от вратаря. В последна сметка почивката пристигна при еднакъв резултат, а той се резервира и надълбоко до последните минути на дуела.

Статуквото можеше да се промени в 78-та минута, когато Сасуоло стигна до попадение. Тогава Филип Джуричич довкара една топка, само че след обзор с ВАР се видя, че Масимилиано Ирати е играл с ръка в построяването на офанзивата и попадението не беше зачетено.

Всичко вървеше към може би справедливо тъждество, само че в 86-та минута на сцената излезе 36-годишният Горан Пандев. Македонският голмайстор се пребори за една топка във вратарското поле и с глава донесе успеха на отбора си, първа от 26 октомври насам.

С нея Дженоа събра 14 точки и е към този момент на предпоследното място, като е единствено на една точка от избавителния бряг, където сега се намира градският противник Сампдория. Сасуоло е с 19 точки на 13-та позиция и към момента е относително спокоен за бъдещето си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР