Захарният диабет тип 2 е хронично заболяване, при което нивата

...
Захарният диабет тип 2 е хронично заболяване, при което нивата
Коментари Харесай

3 напитки, които намаляват риска от диабет

Захарният диабет вид 2 е хронично заболяване, при което равнищата на кръвната захар са нараснали.

На пациентите с това заболяване нормално се предписва да следват избрана диета и да водят здравословен метод на живот . Това обаче не значи, че би трябвало коренно да измененията нормалната си диета и да отделяте няколко часа за извършения всеки ден.

Например, съгласно изследване, извършено от учени, отводът от сладки газирани лимонади може да има видим позитивен резултат. Обратно, пиенето на избрани питиета е обвързвано с по-ниска периодичност на диабет. Ето кои са напитките, съгласно Rambler:

Кафе

Новина, която ще зарадва феновете на кафето: ежедневната консумация на 3-5 чаши ободряваща напитка, съдържаща към 70-150 mg кофеин, понижава риска от развиване на диабет вид 2 и сърдечно-съдови болести с 26%, сочат изследванията. В тази ранглиста кафето публично води спрямо съперниците си и съгласно учените е най-ефективната и налична напитка. Така може да се употребява освен за гастрономическо наслаждение, само че и за профилактика на някои постоянно срещани болести.

„ Кафето съдържа разнообразни потребни биоактивни съставни елементи, като хлорогенни киселини, меланоидини и тригонелин, които могат да понижат оксидативния стрес и възпалението “, се споделя в изследването.

Чай

Хората, които пият 1-3 чаши черен или зелен чай през целия ден, имат 4% по-нисък риск от развиване на диабет вид 2. Ако увеличите дневната порция до 4 или повече чаши дневно, тогава разликата към този момент е от 17% до 21%. В същото време откривателите означават, че за по-големи изгоди към чая би трябвало да се добави нискомаслено мляко, което също има позитивен резултат върху действието на сърдечно-съдовата система.

" Чаят е добър източник на полифеноли, изключително катехини, които имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Катехините могат също по този начин да модулират няколко основни гена в биосинтезата на триацилглицерол, да защищават β-клетките на панкреаса и да усъвършенстват редокс положението на клетките. ", безапелационни са експертите, само че предизвестяват, черният чай, както и кафето съдържат кофеин, с който би трябвало да се внимава. 

Мляко

Млечните артикули съдържат освен калций, фосфор, селен, витамин А, рибофлавин, само че и протеини, които понижават равнищата на кръвната захар. Струва си да се има поради, че нискомасленото мляко е потребно за тялото, тъй че специалистите са безапелационни, че няма значение кой от двата типа ще изберете. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР