Захарният диабет става все по-често срещано заболяване, а мнозина страдат

...
Захарният диабет става все по-често срещано заболяване, а мнозина страдат
Коментари Харесай

Внимание! 6 признака, че имате висока кръвна захар

Захарният диабет става все по-често срещано заболяване, а мнозина страдат от него, без да подозират. В същото време има няколко признака, посредством които можете да определите, че в тялото ви има прекалено много глюкоза, без да сте се изследвали.

Според експертите има шест присъщи признака за висока кръвна захар. Ако сте почнали да ходите постоянно до тоалетната, това може да значи високи равнища на глюкоза в кръвта. Това се дължи на обстоятелството, че при нараснало равнище на захар тялото се пробва да се отърве от нея посредством урината. Жадни сте. Освен това имате проблем с честа жадност, която не изчезва, даже в случай че пиете доста вода. Това се изяснява с обстоятелството, че тялото е лишено от течност заради постоянно уриниране, а кръвната захар измива течността от тъканите. Ако тялото стане резистентно към инсулин, то към този момент не може да получава сила от захарта. В резултат на това равнището на захарта се покачва и човек се усеща изтощен. Рязката загуба на тегло и възприятието на апетит също са признак. Това се дължи на обстоятелството, че тялото не може да вземе сила от захарта и изисква повече храна като „ гориво “.

В същото време тялото с извънредно високи равнища на глюкоза в кръвта може даже да стартира да изгаря мазнини за сила. Хронично нарасналите равнища на кръвната захар могат да увредят нервите в цялото тяло. Това положение се назовава диабетна невропатия. Най-често се засягат краката, стъпалата и ръцете. В допълнение към изтръпването може да има чувство за парене, понижена сензитивност към температура или болежка, остри болки или конвулсии. Високата кръвна захар може да докара до дисторция и отичане на очните лещи. Поради това индивидът ще вижда замъглено или двойно. Диабетът може също по този начин да аргументи появяването на нови необикновени кръвоносни съдове на ретината или пръсване на съществуващи. В резултат на това ще зародят и проблеми със зрението.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР