Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да са

...
Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да са
Коментари Харесай

Украински лекар: Загубите може да са по-големи, отколкото казва Зеленски. Ако не е намерено тялото, не се брои

Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да са по-големи, в сравнение с споделя президентът Владимир Зеленски. Това съобщи медицинският шеф на Първа доброволческа здравна болница " Николай Пирогов " Светлана Друзенко в изявление за вестник " Гардиън ", оповестява ТАСС. „ Ако не сте намерили тялото, значи гибелта не е доказана “, изясни тя методологията за пресмятане на загубите на украинската войска.

Вестникът показва, че доста от хората, работили с ранени войници, считат, че броят на жертвите може да е по-голям от формалната оценка. Светлана Друзенко счита, че украинските управляващи би трябвало да се откажат от опитите за връщане на изгубени територии, с цел да спасят живота на военните. " Всички са изтощени. Нашите западни сътрудници са изтощени. Бих се описала като черноглед. Или по-скоро като реалист ", сподели тя. " Не виждам светлина в края на тунела ". Друзенко означи, че спасяването на живота на украинските военни е по-важно от връщането на територии.

На 25 февруари Зеленски сподели, че украинските въоръжени сили са изгубили 31 хиляди убити военнослужещи от февруари 2022 година Той добави, че не може да каже броя на ранените и изчезналите. На 27 февруари съветският министър на защитата военачалник на армията Сергей Шойгу заяви, че украинските въоръжени сили са изгубили повече от 444 хиляди души по време на специфичната военна интервенция, прибавя ТАСС.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР