Загубите на проценти от управляващите партии бяха определени като исторически.

...
Загубите на проценти от управляващите партии бяха определени като исторически.
Коментари Харесай

Какво очакват германците от четвъртия мандат на Меркел?

Загубите на проценти от ръководещите партии бяха избрани като исторически. От Втората международна война насам те не са показвали толкоз ниски резултати. Ангела Меркел е първа политическа мощ, само че огромна обединението се разпада. Сега следва каква коалиция ще бъде образувана. Всичко приказват за коалиция " Ямайка ", поради цветовете - Либералите и Зелените. Две радикално противоположни партии като история. Предстоят значимите диалози за основаване на коалиция. Въпросът е какъв брой бързо ще стане. Не единствено Германия, а цяла Европа е вперила взор в Берлин. Репортаж за един от най-старите квартали на немската столица, вижте в идващото видео, квалифицирано от нашите специфични пратеници.

В Берлин - Далем е един от най-старите квартали на немската столица. След Втората международна война той остава в областта на въздействие на американците, които основават тук известния Свободен университет. По улиците в Далем рядко се срещат хора от други националности, макар че в тук има общежитие, в което са настанени 350 бежанци. Далем гласоподава обичайно за Християндемократическия съюз на Меркел.

Пред изборната секция в квартала срещаме една българка - Тонка Войян, която към този момент години живее тук с немския си брачен партньор. Според нея тематиката с бежанците се употребява от партиите за личните им потребности.
Тонка Войян: " Разбира се миграцията и бежанците играят значима роля за германците, само че съгласно мен това са тематики, които избрани партии лансираха, с цел да могат да поляризират популацията ".
Според Войян в новото ръководство би трябвало да се даде късмет на дребните партии като зелените да вземем за пример.
Тонка Войян: " Не знам дали има идеална коалиция, знам, че в този момент се борят и дребни партии да влязат в ръководството и би трябвало да им се даде късмет, несъмнено, в случай че те могат да осъществят огромна част от своите програмни точки ".
Само на няколко спирки от Далем се намира емблематичният квартал Нойкьолн. Повече от половината от популацията му са чужденци, пристигнали в Германия през разнообразни интервали. Нойкьолн се счита за един от проблематичните квартали на Берлин. Първа политическа мощ тук са социалдемократите.

Германката Каролин Рьол е пристигнала да живее тук преди няколко години е вижда проблемите на квартала по този начин:
Катрин Рьоле: Мисля, че тук имаме проблеми с образованието. Младите хора не виждат вероятностите за бъдещето, остават необразовани, а това значи ниски приходи в бъдеще. Тук по улиците можете да видите същинска беднотия.
Според нея в квартала живеят хора от доста разнообразни религии и страни и взаимното им общуване действа добре, само че въпреки всичко има още какво да се направи за интеграцията.
Катрин Рьол: В Германия ни би трябвало смяна, една по-социална и по-справедлива политика, с цел да може всеки да претърпява със личните си приходи. Пред идващите години би трябвало доста да се направи и по тематиките, свързани с опазването на околната среда.
И в богатия Далем, и в бедния Нойкьолн чакат промени от бъдещето.

Предстои да забележим какво ще им донесе то.
 © Българска телеграфна агенция  Ангела Меркел завоюва историческа победа в Германия Ангела Меркел завоюва историческа победа в Германия
Управляващият Християндемократически съюз на немския канцлер Ангела Меркел дружно с Християнсоциалния съюз завоюваха федералните избори в Германия....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР