Загубихме 4 месеца в правене на нищо. Имам чувството, че

...
Загубихме 4 месеца в правене на нищо. Имам чувството, че
Коментари Харесай

Големите в бизнеса с горива скочиха на държавата

Загубихме 4 месеца в правене на нищо. Имам възприятието, че ще загубим още два, правейки още повече нищо. Така новият ръководител на Българска петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев разяснява дейностите на Министерството на стопанската система по законодателното и нормативно споразумяване на бизнеса с горива, заяви Аctualno.

„ От една страна имаме Закон (Бел.ред.: Законът за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис – така наречен закон за горивата, който не може да влезе в действие, без да се обнародва наредбата за използването му и е отсрочен доникъде на лятото), въпреки това чакаме разпоредба. Наредбата към сегашния закон е няколко пъти обсъждана, подлагана на обществено разискване и единствено да бъде оповестена. Г-н министърът, доколкото съм осведомен, желае една необятна маса, на която всеки да си сложи болките, единствено че на мен ми намирисва малко на фракционизъм. Защото ще се върнем отново в изходна позиция – „ абе най-добре да няма закон “, разясни Терзиев и изрично съобщи, че закон би трябвало да има.

Помолен да конкретизира кого подозира в фракционизъм, той отговори – „ тези същите, които доста обичат да висят под прозорците на премиера - няколко индивида желаят да наложат силата на малцинството “. Терзиев показа, че когато води разговор с сътрудници - съперници на закона постоянно в края на диалога установявал, че те са се срещнали със закона от медиите, а не от Народното събрание и Държавен вестник. „ Имам своите терзания и подозрения, че повече е говоренето и повече са страховете по закона, в сравнение с същинските проблеми “, разяснява той. Според него при подобен тежък закон с толкоз доста наранени лица несъмнено има потребност от изключения, само че би трябвало първо да се видят тези потребности при директното му използване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР