Загубата с 2:3 бе повторен официален дебют на Пламен Константинов

...
Загубата с 2:3 бе повторен официален дебют на Пламен Константинов
Коментари Харесай

България изпусна Китай на старта на Волейболната лига на нациите

Загубата с 2:3 бе още един формален дебют на Пламен Константинов на селекционерския пост

Мъжкият народен тим на България започва със загуба присъединяване си в тазгодишния турнир Волейболна лига на нациите (VNL). В първата си среща в Нагоя (Япония) „ трикольорите “ се изправиха против Китай и за втора поредна година отстъпиха пред този противник, съобщи dcnews.bg.

Победителят бе решен в пет гейма, а загубата с 2:3 се яви и още един формален дебют на Пламен Константинов на селекционерския пост.

 Той заложи на следния стартов състав: Георги Братоев, Николай Колев, Алекс Грозданов, Александър Николов, Мартин Атанасов и Димитър Димитров.

Двубоят като цяло бе равносилен и България безусловно пропусна опция да започва присъединяване си в Лигата на нациите с победа. Тимът ни се показа добре на сервис и имаше висок % на успеваемост при посрещането, само че изпитваше съществени усложнения в офанзива и през целия мач не съумя да откри отговор на офанзивите на Китай в центъра. Тимът ни приключи с 34 неточности против 30 на противника. Китайците пък изпитваха проблем на сервис.

Силна игра в нападание направи младата ни звезда Александър Николов, които приключи с 22 точки, 19 от които в офанзива (близо 43 % успеваемост в атака). С добра игра доникъде на мача Димитър Димитров се подреди на второ място измежду българските изпълнители с 15 точки.

За Китай, а и като цяло най-вече точки в срещата, означи Жанг – 29 т., като 6 от тях бяха на обсада. Ю Юнайт добави 15, а капитанът Янг Чуан – 10.

Китайците започнаха дуела по-концентрирано и поведоха с 4-0. Последваха мощни минути за Алекс Николов, с помощта на който резултатът в средата на гейма бе подравнен и по този начин се задържа до 16-18. Китайците започнаха да усилват последователно задатъка си и съумяха да затворят частта при 25-20.

Във втория гейм Константинов пусна в игра опитния Светослав Гоцев, което незабавно се оказа позитивно върху играта и най-много върху блокадата ни. Благодарение и на многото неточности на Китай на сервис, „ лъвовете “ дръпнаха в точките и съумяха да ги задържат до 25-21, като последната точка пристигна от мощна забивка на Мартин Атанасов. Равенство в геймовоте 1-1.

Азиатците още веднъж стартираха по-уверено с 4 точки против 2 за България. Последваха оспорвани минути, в които резултатът вървеше точка за точка. Добра игра на Димитров на диагонала спомогна отборът ни да излезе напред с 2 точки (14-12), а по-късно и с 3 (16-13). Вместо да се откъснем по-сериозно, тимът ни позволи равнене (19-19) и загубихме гейма след позволени 12 точки против 5 вкарани – 21-25.

Китай поведе и в четвъртия гейм с 4-2, само че по-късно направи няколко следващи неточности. Националите ни още веднъж бяха в ролята на догонващи, само че с темперамент и борбеност, най-много в лицето на Николов и Гоцев, успяхме да обърнем в наша изгода (12-10). Тук отново пропиляхме опция да увеличим преднината си, а позволихме на Китай да създадат 4 следващи и поврат след тяхна обсада и ас. Отново Гоцев изравни с 2 следващи свои точки, на собствен ред България направи 4 следващи сполучливи офанзиви, с цел да дръпне с 16-14. Треньорът на китайците взе таймаут, само че той не оказа помощ и нашите задържаха и даже усилиха задатъка си с 25-20.

Така всичко трябваше да се реши с тайбрек. Той стартира оспорвано, само че след 6-4 в интерес на противника, играта ни се разстрои и не намерихме сили за следващ поврат – 9-15.

Програмата на България в първия шампионат от Лигата на нациите не е по никакъв начин лека. Следващите ни срещи са в три следващи дни (четвъртък, петък и събота). Вторият дуел е против Словения (08.06) от 06:00 ч. (българско време).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР