Загубата на тегло не трябва да се чувства ограничаваща -

...
Загубата на тегло не трябва да се чувства ограничаваща -
Коментари Харесай

3 начина да ядете повече и въпреки това да отслабвате

Загубата на тегло не би трябвало да се усеща ограничаваща - прибавянето на здравословни привички към вашата диета може да бъде по-ефективен метод да видите резултати в сравнение с отказването от избрани храни, съгласно диетолозите.

За да намалите телесните мазнини, би трябвало да сте в калориен недостиг, като приемате по-малко калории, в сравнение с изгаряте под формата на извършения и интензивност. Но не е нужно да изключвате лакомствата, да премахвате въглехидратите или да гладувате дълги часове.

Вместо това се концентрирайте върху приемането на задоволително протеини, фибри и зеленчуци, тъй че да можете да се наслаждавате на храната, като в същото време намалявате общия банкет на калории, с цел да отслабнете в дълготраен проект.
Яденето на повече протеин може да ви поддържа сити и да забърза метаболизма ви
Един от методите да извършите диетата си по-задоволителна и да подпомогнете загубата на тегло е да включите разнообразни източници на протеини, които да ви оказват помощ да се чувствате сити. Ситостта е значим фактор. Ако задачата ви е мускулна маса и желаете да намалите мазнините, увеличението на приема на протеините може да е потребно.

Протеинът е главен макроелемент за поддържане на тъкани като мускулите. Доказателствата сочат, че приемането на задоволително от него може да ви помогне да отслабнете, като запазите мускулната маса, като поддържате метаболизма си бърз, до момента в който изгаряте мазнини.

Правилното количество протеин за множеството хора е сред 0,5 и 1 грам протеин на кг телесно тегло. Въпреки това е допустимо да ядете прекалено много протеини, което може да ви накара да прекалите с калориите и няма да докара до спомагателна загуба на тегло или създаване на мускули.
Богатите на фибри храни оказват помощ за управление на апетита и поддържат храносмилането ни крепко
Друга тактика за приемане на повече храна и по-малко калории е да се заредите с фибри, тип въглехидрати, намиращи се в храни като бобови растения, плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Фибрите забавят храносмилането, което може да ви държи сити след хранене, с цел да поддържа здравословната загуба на тегло. Той също по този начин подхранва потребните бактерии в храносмилателната система, известни като микробиом на червата, което е обвързвано с изгоди като здравословно тегло и по-нисък риск от заболяване.

Храните и закуските с високо наличие на фибри включват овесени ядки, черен фасул, ядки и оризови култури. Диетолозите предлагат възрастните да употребяват към 28 грама фибри дневно.
Напълнете чинията си със зеленчуци, с цел да намалите калориите, без да се чувствате лишени
Често срещана неточност в диетите е фокусирането върху ограничение на храните, с цел да отслабнете, което може да ви направи раздразнителни, гладни и по-малко евентуално да се придържате към проекта си. Вместо това дайте приоритет на прибавянето на здравословни храни, с цел да сте сигурни, че отговаряте на вашите хранителни потребности.

Добра насочна точка е да напълните вашата паница с несъдържащи нишесте зеленчуци като зеленолистните.

Яденето на повече зеленчуци може да ви помогне да се откажете от модифицираните храни, които са по-малко хранителни и са свързани с необятен набор от здравословни проблеми като сърдечни болести и рак. Доказателствата също по този начин сочат, че модифицираните храни са „ хипервкусни “, което ви кара да ядете повече от плануваното.

Структурирането на вашите ястия към пълноценни храни, богати на хранителни субстанции за към 90% от вашата диета и оставя място в калорийния ви бюджет, с цел да се поглезите.

Помислете върху това какви храни харесвате най-вече и намерете честотата, която работи за вас. Това е здравословната диета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР