Загубата на Лиман е тежък удар за Кремъл в тактическо

...
Загубата на Лиман е тежък удар за Кремъл в тактическо
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Загубата на Лиман е тежък политически удар за Кремъл

Загубата на Лиман е тежък удар за Кремъл в тактическо и политическо отношение. Това излиза наяве от отчет на английското разузнаване, представен от Униан.

Лиман е значим фронтови град – контролът върху него разрешава да се употребява основен авто мост над р. Северский Донец, зад който окупаторите се пробват да изградят нова отбранителна линия. В Русия загубата му провокира остри рецензии против военното управление – споделят английските специалисти.  

" На 1 октомври 2022 година съветските сили в град Лиман, Донецка област, отстъпиха пред лицето на украинското нахлуване. Лиман евентуално е отбраняван от недокомплектовани подразделения от Западния и Централния боен окръг на Русия, както и от контингенти от непринудено мобилизирани резервисти. Руските сили евентуално са понесли тежки загуби при отстъплението по единствения път за излизане от града, който към момента е бил в техни ръце. " — се споделя в отчета.

След освобождението на Лиман украинските сили ще могат да трансферират техника и запаси на десния бряг на река Северский Донец.

" Отстъплението от Лиман съставлява също забележителна политическа загуба, защото той е  разположен в рамките на Донецка област – район, който Русия разгласи, че се стреми да " освободи " и се опитваше нелегално да анексира. Изтеглянето на войските докара до нова вълна от обществени рецензии против военното управление на Русия от страна на високопоставени служители. " — споделят още специалистите.

В отчета се показва, че тази наклонност ще се ускорява – ВСУ ще продължат да освобождават краткотрайно окупирани територии, а обвиняванията против съветското военно командване за провалите ще стават все по-яростни.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР