Загубата на Бахмут може да има изключително негативни последици за

...
Загубата на Бахмут може да има изключително негативни последици за
Коментари Харесай

Зеленски във влака за Киев: Ако загубим Бахмут, обществото ще ме натиска за компромис с Русия

Загубата на Бахмут може да има извънредно отрицателни последствия за украинското общество и за общото положение на войната в Украйна, твърди президентът Володимир Зеленски в изявление за Асошейтед прес, обещано във влака на път от северните елементи на Украйна към Киев. 

Докато огромна част от анализаторите показват, че Бахмут няма стратегическо значение, украинският президент Володимир Зеленски предизвестява, че загуба където и да е на този стадий от войната може да заплаши инерцията, която Украйна е спечелила. 

„ Не можем да губим ходове, тъй като войната е като торта – всяко парче е победа. Малки триумфи, дребни победи ", изяснява Зеленски. Думите му удостоверяват, че провалянето в борбата за Бахмут би било по-скоро безценен политически, в сравнение с тактически неуспех, разяснява АП. 

„ Ако Бахмут падне, президентът на Русия ще продаде тази победа на Запада, на своето общество, на Китай, на Иран “, разсъждава Зеленски в изявление. „ Ако почувства кръв, ще почувства (Путин), че сме слаби, ще натиска, ще натиска, ще натиска “, прибавя президентът. 

В това изявление Володимир Зеленски споделя нещо откровено и значимо: крах в Бахмут бързо би оказал напън върху интернационалната общност, а също по този начин и вътре в страната. 

„ Нашето общество ще се почувства изтощено. Нашето общество ще ме натиска да се съглася на компромис “, споделя Зеленски и прибавя, че към този момент не усеща сходен напън.

Зеленски е изцяло наясно, че значително триумфът на страната му се дължи на интернационалната военната помощ и най-много на поддръжката на Съединени американски щати и на Западна Европа, отбелязва организацията. Но някои политици в Съединени американски щати, включително и републиканецът Доналд Тръмп, някогашен президент на страната и сегашен претендент на републиканците за изборите следващата година, към този момент започнаха да слагат под въпроса това Вашингтон би трябвало да продължава да дава на Украйна военна помощ на стойност милиарди долари, отбелязва организацията. 

Губернаторът на щата Флорида Рон Десантис – републиканецът, който най-вероятно ще се съревновава с Тръмп на идните избори, загатна, че защитаването на Украйна " в териториален спор " с Русия не е приоритет от извънредно значение за американската сигурност. По-късно обаче откакто бе неодобрен от представители на Републиканската партия, той отдръпна изявлението си. 

Зеленски не загатна категорично Тръмп или други републиканци, с които може да му се наложи да си има работа, в случай че те завоюват изборите следващата година, само че акцентира, че се притеснява, че възможна смяна в политическата конюнктура във Вашингтон може да се отрази отрицателно на хода на войната. 

" Съединени американски щати са изцяло наясно, че в случай че спрат да ни подкрепят, ние няма да спечелим ", сподели той в просторно изявление за Асошиейтед прес, което той даде във влака на връщане от обиколка из страната. 

Внимателно плануваната обиколка с трен из Украйна на Зеленски е впечатляващо пътешестване из една страна, разтърсена от войната. Зеленски предприе това пътешестване, с цел да повдигне духа на сънародниците си и с цел да се усети значимото му наличие в районите покрай фронтовата линия, показва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР