Загрявката е много важна преди тренировка. Нейната цел е мускулите,

...
Загрявката е много важна преди тренировка. Нейната цел е мускулите,
Коментари Харесай

5 начина да се възстановим бързо след тренировка

Загрявката е доста значима преди подготовка. Нейната цел е мускулите, сухожилията, връзките и ставите да се приготвят за натоварването, което им следва. Загрявката и разтягането би трябвало да бъдат неразделна част от тренировката, тъй като дават опция на тялото да се приготви качествено за подготовка, а и имат значение за предпазването от контузии, осведоми az-jenata.bg.

Разтягането след подготовка е не по-малко значимо за вярното и бързо възобновяване на мускулите. Заедно с него има и други значими практики, които е добре да следвате след подготовка за повече здраве и положителни резултати. Ето 5 от тях.

1. Активно възобновяване

След интензивна подготовка, каквито са тичането или повдигането на тежести, интервалните и високоинтензивните тренировки, е доста значимо да практикувате интензивно възобновяване. След сходен вид енергични и силови извършения пулсът е интензивен, по тази причина тялото се нуждае от време, с цел да влезе още веднъж в естествен темп. Важно е да вземем за пример да приключите тичането или спринта с продължителна разходка или умерено вървене, което последователно да се забавя, с цел да дадете опция на сърдечния темп да се възстановява. Избягвайте просто да спирате след тренировката и да вършиме внезапна граница сред интензивното натоварване и цялостния покой.

2. Статично разпъване

Разтягането е повече от основно след каквато и да е подготовка без значение от интензитета и продължителността ѝ. Много хора подценяват разтягането и разгрявката, само че те са от извънредно огромно значение за възобновяване на мускулите и сухожилията. Разтягането ще ви помогне да чувствате по-малко мускулна тресчица и вдървеност на идващия ден. Ще се понижи дискомфортът, а придвижванията ви ще бъдат по-свободни.

3. Използвайте ролер за търкаляне

Ролерите от пяна или силикон със или без релеф са великолепно средство да масажирате качествено мускулите след подготовка. Търкалянето на ролер по мускулите освобождава напрежението, усъвършенства разтягането на мускулните нишки след стесняване и натоварване, лишава от мускулното напрежение, подтиква кръвообращението, надлежно форсира възобновяване на мускулните тъкани.

4. Консумирайте задоволително протеини

След физическо натоварване мускулите и клетките се нуждаят от протеини, с цел да възстановят раздраните или наранените мускулни нишки. Структурирайте храненето си по този начин, че да си осигурите консумация на протеин и въглехидрати в границите на към 30 до 60 минути след подготовка.

5. Включете хранителни добавки

Колкото по-интензивно упражнявате, толкоз повече тялото ви ще се нуждае от задоволително хранителни субстанции, с цел да се възвръща бързо и вярно. Диетата и храненето са значими за възобновяване на мускулите също толкоз, колкото и разтягането и почивката. Протеините са градивните частици на мускулите и клетките в тялото. Въглехидратите са главният източник на сила, който възвръща изчерпаните равнища на „ гориво “ в тялото след натоварване. Помислете за банкет на хранителни добавки, които ще добавят храненето ви, ще го обогатят с скъпи субстанции за възобновяване и растежа на мускула.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР