Заговорът за сваляне на правителството беше между г-жа Нинова и

...
Заговорът за сваляне на правителството беше между г-жа Нинова и
Коментари Харесай

Тома Биков: Това правителство го свали арестът на Бойко Борисов


Заговорът за събаряне на държавното управление беше сред госпожа Нинова и господин Петков, счита депутатът от ГЕРБ-СДС

„ За мен от връщането през днешния ден на мандата е безусловно ясно, че колкото по-бързо има избори, толкоз по-добре. В този смисъл 2 октомври е първата допустима дата и съгласно мен не би трябвало да има никакво бавене, с цел да може по-късно да стартира и подготовката за бюджета за 2023 година. Изобщо, най-вероятно ще са се натрупали и редица други решения, които 48-ият парламент би трябвало да вземе. Така че, колкото по-бързо отидем на избори, толкоз по-добре “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

На въпрос има ли стопляне на връзките сред президента и ГЕРБ и какво мисли за думите на Корнелия Нинова, която вижда скрит план сред ГЕРБ и президента в свалянето на държавното управление, той отговори по този начин:

„ Заговорът за събаряне на държавното управление беше сред госпожа Нинова и господин Петков. Единият постави редица старания в тази посока, а госпожа Нинова като човек, който на практика ръководеше, доколкото това можеше това нещо да се управлява, тя имаше една от мощните функции, постави старания да не се оправи държавното управление и то да падне. Виждам, че има изстудяване на връзките сред госпожа Нинова и господин Радев. Това не значи, че има доближаване сред нас. Просто щом и ние и господин Радев имаме сходна оценка за това държавно управление, това значи, че това държавно управление не се е справило, тъй като господин Радев в началото беше човек, който поддържаше тези партии. Това, че те не се оправиха, не мисля, че би трябвало да носим отговорност и за тях. Въпреки че част от тях наподобяват като хора, които нямат 18 години. Но не сме ние тези, които ще носим отговорност за това, че някой не се е справил с работата си, в това число и за госпожа Нинова “, означи Биков.

На въпрос дали вижда в Нинова министър председател в сянка, Биков попита риторично:

„ Г-жа Нинова какъв брой решения спря? Тя какъв брой стратегически решения първо поддържа на това държавно управление? И второ - какъв брой пъти поради нея бяха спирани решения, които в следствие трябваше ние да поддържаме апропо. Така че да упрекват нас, че ние сме свалили държавното управление … “.

„ Това държавно управление ще ви кажа кой го смъкна. Свали го карцерът на Бойко Борисов, т
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР