Заговор за сваляне на самолет в Австралия от ислямистки терористи

...
Заговор за сваляне на самолет в Австралия от ислямистки терористи
Коментари Харесай

Арестуваха терористи в Сидни, осуетиха заговор за сваляне на самолет

Заговор за събаряне на аероплан в Австралия от ислямистки терористи е осуетен тази нощ, заяви министър председателят Малкълм Търнбул, представен от Франс прес и ДПА.

При интервенцията в Сидни са задържани четирима души, следствието продължава, добави министър председателят. Разузнавателните служби са получили достоверна информация от партньорски организации, прецизира комисарят на федералната полицията Андрю Колвин. По думите му терористите щели да употребяват " неподготвено устройство ".

Мерките за сигурност по австралийските летища са засилени. Премиерът посъветва пасажерите да идват на аерогарите по-рано - към два часа преди полета си - поради допълните ограничения за сигурност и да носят най-малък ръчен багаж.

Министърът на правораздаването Майкъл Кинан заяви, че това е 13-ата сериозна опасност, предотвратена от полицията, откогато през 2014 година нивото на терористична опасност в Австралия беше нараснало. Пет заговора обаче са били осъществени, показва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР