Загиналите в мащабната операция, извършена от 400 служители с подкрепата

...
Загиналите в мащабната операция, извършена от 400 служители с подкрепата
Коментари Харесай

18 убити при мащабна полицейска операция в Бразилия frognews.bg

Загиналите в огромната интервенция, осъществена от 400 чиновници с поддръжката на четири самолета и 10 бронирани транспортни средства в квартала Complexo do Alemao, включват 16 членове на тайфа, един офицер от военната полиция и един граждански, заяви новинарското издание Globo, цитирайки конференция, извършена от полицията, предават от интернационалните организации.

Целта на интервенцията е да бъдат задържани членове на тайфа, взела участие в обири. Полицията обаче съобщи, че нейните служитули са били нападнати.

" Това е кръвопролитие, което полицията назовава интервенция “, сподели една жена пред организация Асошиейтед прес, поискала анонимност, тъй като се притесняваше от репресии от управляващите. По думите й полицията не разрешава да се помогне на потърпевшите.

Акцията в четвъртък беше последната съдбовна полицейска интервенция във фавела на Рио де Жанейро, сходни на която провокират опасения от правозащитни групи от години.

През май предходната година повече от две дузини души бяха убити при нахлуване във фавелата Jacarezinho в града, което провокира отвращение и митинги измежду жителите и провокира апели за отговорност от бранители на човешките права и интернационалните наблюдаващи.

Но бразилският президент Жаир Болсонаро отбрани тактиката на полицията в битката им против проведената престъпност, като сподели преди този момент, че гангстерите би трябвало да " умрат като хлебарки “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР