Загиналите при стрелбата в баптистката църква в тексаското село Саутърленд

...
Загиналите при стрелбата в баптистката църква в тексаското село Саутърленд
Коментари Харесай

Военен разстреля 26 души в църква в Тексас

Загиналите при стрелбата в баптистката черква в тексаското село Саутърленд Спрингс са 26 души, 27 са ранени. Сред ранените е 2-годишно дете. Стрелецът също е мъртъв.

Това са последните, само че към момента неокончателни данни за нещастието, разиграла се в Първа баптистка черква в Саутърленд Спрингс, малко населено място с 400 поданици на към 50 километра югоизточно от град Сан Антонио.

Стрелецът влезнал в църквата малко преди обед,

когато още продължавала утринната работа. По това време в църквата всекидневно има към 50 души. Открил пукотевица, по някои данни се опитал да избяга, само че бил погубен. В същото време още не е ясно дали в действителност е бил убит или се е самоубил.

Президентът Доналд Тръмп, който е на посещаване в Япония в границите на продължителна азиатска обиколка, изрази съболезнования на околните на жертвите.

Извършителят на всеобщото ликвидиране е служил във Военновъздушни сили на Съединени американски щати, заяви телевизия Си би ес.

Източници от полицията импровизирано показват името му Девин Кели.

Devin Patrick Kelley isn't a Muslim. He's a Christian White male and no travel ban could have stopped this. An assault rifle ban could have pic.twitter.com/4Wy9VH8xba
— Brian Krassenstein (@krassenstein) 6 ноември 2017 година
;Телевизията популяризира на своя уебсайт негова фотография, акцентирайки, че той е роден на 21 февруари 1991 година. "Той е на 26 години. Служи е във Военновъздушни сили от 2010 по 2014 година. Бил е съден през май 2014 година и позорно е изпъден от работа ", означи Си би ес.

Станаха известни още някои детайлности от случая. Кели е почнал да стреля, преди да влезе в църквата, по-късно влезнал вътре и избил 26 души. Когато излязъл от нея, локален гражданин взел пушка и почнал да стреля по него. Заподозреният хвърлил пушката си и побягнал, локалният гражданин го подгонил. По-късно злосторникът бе открит мъртъв колата си.

В колата му са открити няколко единици стрелково оръжие.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР