Загиналите, както и тежко раненият строителен работник след рухване на

...
Загиналите, както и тежко раненият строителен работник след рухване на
Коментари Харесай

Последно, загиналите в Хамбург не са българи

Загиналите, както и тежко раненият строителен служащ след срутване на скеле в Хамбург евентуално са албанци, а не българи, оповестиха през днешния ден от полицията в града. 

Българското външно министерство към момента не е получило информация от немските управляващи, която да удостовери или опровергае първичната информация, че починалите строителни служащи са българи, предава.



От полицията в Хамбург през днешния ден опровергаха информацията, която пристигна от Службата за градско развиване в Хамбург, че четиримата починали строители са българи.

В някои немски издания се показва, още веднъж по данни на полицията, че двама от починалите и тежко раненият са албанци, а самоличността на другите двама към момента се открива. Няма обаче индикации, сочещи, че са българи.

Недоразумението сред немските управляващи изяснява и за какво до българското посолство в Берлин не е достигнала никаква информация по формален път за починали или ранени български жители.

В същото време дейностите по разчистването на място не престават, с цел да бъде изкарано отдолу под отломките и тялото на четвъртата жертва. Работата на избавителните екипи съставлява и заплаха за самите тях.

Последната информация за тежко потърпевшия в болница е, че след незабавна интервенция той остава в сериозно положение.



8-етажното скеле рухна върху асансьорна шахта на голям строителен обект. Причината за случая към момента остава неразбираема и управляващите не престават да проверяват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР