Загадките на Добърско. Балет - вдъхновенията на Димитър Киров. Лятна

...
Загадките на Добърско. Балет - вдъхновенията на Димитър Киров. Лятна
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Загадките на Добърско. „ Балет ” - вдъхновенията на Димитър Киров. Лятна филмомания в Банско. Иван Юруков приключва фотосите на първия си игрален филм. Група „ Бендида ” ни повежда към „ Най-далечния бряг ”

Експедиция на етнолози и фолклористи ще изследва културното завещание на село Добърско. Тя стартира в сряда и ще продължи до края на август, с фокус върху народинте вярвания, музиката и облеклото, които пазят и придвижват секрети и обичаи.
„ Балет ” - картини от ателието на Димитър Киров, предоставени от брачната половинка му - балерината Русалия Кирова са подредени в Градската изложба във Варна.През 67-ма, в морския град младият пловдивски художник прави първата си независима галерия, озаглавена - „ Балет ”

Лятна филмомания в обятията на величествения Пирин. Екстремно кино под звездите стартира на 25 юли, с най-хубавото от Банскофилмфест. 12 кино лентата от девет страни ще ни пренесат на връх Юнгфрау в Швейцарските Алпи, Земята на Кралица Мод в Антарктида, полуостров Митре - най-източната точка на остров Огнена Земя. Ще разберем и кои са най-интересните обекти за катерене в Северна Америка и Пирин. И още -екстремни ски и сърфинг в океански води в четири летни кино вечерив Банско.

Иван Юруков приключва фотосите на първия си игрален филм. Актьорът одобри режисьорската роля с история, въодушевена от Паганини. „ До финален каприз ” е на финалната права.
Група „ Бендида ” ни повежда към „ Най-далечния бряг ”Формацията, която черпи ентусиазъм от класика, метъл и българския фолклор, още веднъж навлиза във фантазни територии. Изненадаха почитателите с нова видеоистория, към песента The Farthest Shore, от албума „ Богинята на Луната “. Музиката и текста са на Вини Атанасов, а видео историята режисират Кремена Николова и Владимир Бочев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР