Загадката на Sofia24.bg е свързана с това малко момиче, което

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с това малко момиче, което
Коментари Харесай

Това момиче се превръща в една от най-обичаните първи дами на САЩ и любимка на всички жени по света

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с това малко момиче, което е родено на 28 юли 1929 година в Саутхемптън, Ню Йорк. Тя е любимка на всички дами по света и към момента е една от най-обичаните първи дами в Съединени американски щати. Преминала е през деветте кръга на Ада, само че оставя огромен отпечатък в историята и в сърцата на хората. Тя е със разбъркан ирландски, шотландски и британски генезис, макар че фамилията ѝ твърди (няма доказателства), че са от остарял френски благороден жанр. Тя има сестра Керълайн, а когато е на 13 години, родителите ѝ се развеждат и тя претърпява тежко развода им и втория брак на майка си. 

Любимите ѝ занимания от детството са езда, четене на книги, писане на лирика и изобразяване. Тя е доста близка с татко си, само че връзките с майка ѝ остават студени и дистанцирани. Познахте ли я? Преди да бъде Джаки Кенеди и доста преди да бъде Джаки Онасис, тя беше Жаклин Лий Бувие. Тя е брачна половинка на президента Джон Кенеди и първа дама на Съединени американски щати в интервала 1961 – 1963 година. Любопитно е, че Джаки е била сгодена за различен мъж, който познава единствено от няколко месеца преди да стане първа дама на Съединени американски щати, само че в последна сметка скапва годежа и се дами за Джон Кенеди. 

Потеклото й е " фалшифицирано ", защото майката й постоянно се е опитвала да резервира фаворизиран облик в обществото, преследвайки статута на семейство от висшата класа. Въпреки че в реалност Джаки е единствено 1/8 французойка, тя носи френското моминско име Бувиер, а майка й се показва за потомка на френските католически аристократи. В реалност обаче нейните предшественици са били ирландски селяни, които имигрирали в Америка. 

Сватбената рокля на Джаки е висша мода, почтена за бъдещата първа дама, само че тя я е намразила след една проба, тъй като " подчертава върху плоските й гърди " и " я кара да наподобява като абажур ". Самата тя е желала сватбената гала да е малко събитие в стеснен кръг, а не обществена сензация. Освен това, е желала татко й да я води до олтара, само че майка й се е погрижила да каже на някогашния си брачен партньор, че не е добре пристигнал. 

Джаки губи три деца. Първото й дете се споделя Карълайн, само че преди него тя претърпява един импровизиран аборт и едно мъртвородено бебе. След раждането на сина си Джон-младши тя губи още едно дете. Двойката не е щастлива в връзките си и поради това преди президентските избори Джаки желае бракоразвод. Бащата на Джон Кенеди, опасявайки се, че такова деяние ще унищожи възможностите на сина му да стане президент, й предлага 1 милион $, с цел да остане.

Джон ои Джаки  са в Далас, с цел да поведат новата президентска акция. Двойката обикаля града с формален кабриолет. Профучават няколко изстрела, два от които раняват смъртоносно Джон. Това е краят на митичната двойка. На 20 октомври, 1968 година, овдовялата първа дама отново смайва света, като се омъжва повторно в Гърция. Нейният фаворит е Аристотел Онасис. Още по време на ръководството на Джон Кенеди - Онасис е един от най-богатите и сполучливи предприемачи в света. Той е притежател на авиолиния и има империя в превозването на артикули. Онасис е и един от топ играчите в бизнеса с нефт, злато и недвижими парцели. Той има спекулация с оперната прима Мария Калас преди да вдигне женитба с Джаки.

През 1973 година синът на предприемача умира в самолетна злополука и здравето на бизнесмена внезапно се утежнява. През 1975 година той умира от белодробна непълнота. На 45 години Джаки още веднъж е вдовица. Тя се отдава на работата като редактор на книги и заобикаля публицистите. Запознава се с дългогодишния си сътрудник Морис Темпелсман, само че в никакъв случай повече не се омъжва.

Джаки си отива на 64 години през 1994 година, няколко месеца, откакто е диагностицирана с рак. След като схваща, че лекарите няма какво повече да създадат за нея, тя се отдръпва в жилището си на " Пето авеню ". Джаки е заровена до първия си брачен партньор, а на надгробната й плоча пише Жаклин Бувие Кенеди Онасис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР