Загадката на Sofia24.bg е свързана с любим актьор и комик. През

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с любим актьор и комик. През
Коментари Харесай

Той е бил частен детектив преди да стане звезда! Голям фен е на Дженифър Анистън и има повод да почерпи днес

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с обичан артист и комедиант. През годините той е взел участие в редица филми и телевизионни сериали.  Американецът е част от някои известни филми като " Мръсни танци ", " Основен инстинкт ", " Космически прозорец " и " По-евтино от десетина ". Познахте ли го? Става въпрос за Уейн Найт, който е роден на 7 август 1955 година в Ню Йорк. В България той е извънредно известен с ролята си на полицай Дон Орвил в ситуационната комедия " На посетители на третата планета “. Сериалът е за извънземни, които са на експедиция на Земята, която те считат за най-маловажната планета, и по тази причина я назовават " третата канара от Слънцето “. Извънземните се преструват на човешко семейство за да следят държанието на хората.

Баща му се споделя Уилям Едуард Найт и е ръководител на текстилната фабрика. Майка му се споделя Грейс. Когато татко му стартира да работи в текстилната промишленост, той взема решение да реалокира фамилията в Картърсвил, Джорджия. Уейн Найт посещава локални учебни заведения и играе зае футболния тим на гимназията си. Уейн Найт стартира актьорската си кариера, като взе участие в редица известни филми в края на 80-те и началото на 90-те. Той беше забелязан в " Мръсни танци “ (1987), " Роден на четвърти юли “ (1989), " JFK “ (1991) и " Основен инстинкт “ (1992). 

През 2010 година той се появи в хитовия трагичен сериал " Кости “ и комедийния сериал " Горещо в Кливланд “. Най-известен е с функциите си на Нюман в " Зайнфелд “, служител на реда Дон Орвил в " На посетители на третата планета “ и Хаскъл Лъц в " Бивши “. Филмовите му функции включват тези на Денис Недри в " Джурасик парк “, Стан Подолак в " Космически забивки “, Ал Макуигин " Играта на играчките 2 “, Тантор в " Тарзан “ и други. През 2017 година взе участие в известната драма " Наркос “, където играе ролята на Алън Старкман. 

Той беше видян и на Бродуей в пиеси като " Близнаци “, " Мастъргейт “, " Изкуство “ и " Сладка щедрост “. Уейн Найт се появи в пилотния епизод на американската версия на " Слава Богу, че сте тук “. Той направи втора изява в същото шоу в последния епизод на първи сезон и завоюва премията " Синя врата “ за " Слава Богу, че си тук “. През 2010 година той беше забелязан в хитовия трагичен сериал " Кости ". Той играе ролята на Дядо Коледа в " Елф: мюзикълът “ през 2012 година През същата година той е забелязан в сантименталната комедия " Тя ме желае “. Филмът е продуциран от Чарли Шийн.

Уейн Найт беше женен за гримьорката Пола Сутор. Двойката подвигна женитба на 26 май 1996 година, а се разведе през 2003 година. Той се ожени още веднъж на 15 октомври 2006 година за втората си брачна половинка Клара де Чену. Двойката има наследник. Любопитно е, че в ранните си дни той е работил като частен детектив. Той е огромен почитател на Дженифър Анистън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР