Загадката на Sofia24.bg е свързана с една дама, която е

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една дама, която е
Коментари Харесай

Тя пленяваше зрителите в началото на 50-те години, превръщайки се от сладко момиченце в секс богиня

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с една дама, която е измежду най-известните секс знаци на 50-те и 60-те години на предишния век. Тя се изявява като модел и певица. Станала известна с кино лентата, с който първият й брачен партньор, режисьорът Роже Вадим, прави своя дебют,  " И Бог сътвори дамата ". Познахте ли я? Става въпрос за Брижит Бардо. 

Тя е френска актриса, певица и манекенка, която по-късно става деятел за правата на животните. Родена е на 28 септември 1934 година в Париж. Родена е в заможно парижко семейство и е живяла покрай Айфеловата кула. 

Още от дребна тя върви на уроци по танци и балет. През 1947 година е призната в Консерваторията в Париж. Тя е видяна от кинорежисьора Роже Вадим, след театралничи за фешън списания и взе участие в модно шоу през 1949 година. Бардо получава опция да се яви на прослушване за  " Les lauriers sont coupés “ и печели ролята. Снимките на кино лентата са прекъснати, само че Бриджит е впечатлена от всичко и стартира актьорска кариера. 

Тя става световноизвестна през 1957 година след присъединяване си във кино лентата на Вадим " И господ сътвори дамата “. По време на кариерата си в шоу-бизнеса тя взе участие в над 47 кино лентата и записва над 60 песни. През 1973 година Бардо се отдръпва от сцената. 

След пенсионирането си се утвърждава като деятел за правата на животните. Тя признава, че постоянно е предпочитала четириногите пред хората. Нейната фондация е финансирала голям брой планове по целия свят, в това число и парк за танцуващи мечки край Белица в България. На 28 септември 1983 година Бриджит прави опит за самоубийство за 3-ти път след 1960 година и 1950 година

Както към този момент споменахме, първият брачен партньор на Бриджит Бардо е Вадим. След това тя  се омъжва за артиста Жак Шарие, от който има наследник Никола. Това е само дете на актрисата. Третият й брачен партньор е Гюнтер Сах, а последният Бернард д’Ормал.

Прави четири опита за самоубийство. Бардо постоянно е отказвала да прави извършения или да употребява пластична хирургия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР