Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е
Коментари Харесай

Червенокоса, фатална и магнетична: Тя е известна като една от най-отявлените бунтарки в Холивуд

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с една актриса, която е родена на 4 октомври 1946 година. Тя е притежател на премията " Оскар ". Известна е като една от най-отявлените бунтарки и политически активистки в Холивуд. Познахте ли я? Става въпрос за Сюзан Сарандън. Тя е най-голямата от девет деца. Родителите и се споделят Ленора Мари Крисионе и Филип Лесли Томлин - рекламен изпълнителен и ефирен продуцент и певица в нощен клуб.

Любопитно е, че от страна на майка си, тя е от италиански генезис, като предците й са от регионите на Тоскана и Сицилия. Завършва гимназията в Едисън през 1964 година, а по-късно продължава образованието си в Католическия университет на Америка. Докато е в колежа, тя се среща със своя съученик Крис Сарандън. Двамата подвигат женитба на 16 септември 1967 година Развеждат се през 1979 година, само че тя резервира фамилното си име.

Тя има щерка от италианския режисьор Франко Амури. Момичето се казва 

Ева Амури и също е актриса. От 1988 до 2009 година Сарандън е по отношение на артиста Тим Робинс, с който се среща по време на фотосите на " Бул Дърам “ през 1988 година Те имат двама сина – Джак Хенри и Майлс Гътри.

Сарандън стартира кариерата си през 1970 година във кино лентата " Джо “, преди да се появи в сапунена опера A World Apart. През 1975 година тя взе участие в паметната класика на филма The Rocky Horror Picture Show. 

За годините си в киното Сарандън има над 90 функции. Едни от най нeзабравимите й превъплащения са в " Телма и Луиз ", " Вещиците от Истуик ", " Бул Дърам ", " Малки дами "  и доста други. Получава номинация за " Оскар “ за най-хубава актриса за филмите  " Атлантик сити “ (1980),  " Телма и Луиз “ (1991),  " Миро Лоренсо “ (1992) и  " Клиентът “ (1994). Тя също по този начин печели премията БАФТА за най-хубава актриса в основна роля за  " Клиентът “. Филмът  " Осъденият на гибел идва “ е кинопродукцията, която донася на Сарандън  " Оскар “ през 1996 година.

Сарандън е вегетарианка. Получава смъртни закани поради митингите си против войната в Ирак дружно с Джейн Фонда, Шон Пен и дългогодишния си партньор Тим Робинс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР