#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим - така се нарича информационна

...
#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим - така се нарича информационна
Коментари Харесай

Европейската комисия започва в България информационна кампания за еврото

#ЗаЕврото в резюме: отговорите, които търсим - по този начин се назовава осведомителна акция на Европейската комисия в България, която стартира през днешния ден и е подкрепена от Министерството на финансите и Българската национална банка.

Това е следващата сходна самодейност след акцията за разяснение на изгодите от имунизирането против COVID-19.

В #ЗаЕврото в резюме ще се дава практическа информация за процеса на присъединение на страната към еврозоната и налични отговори на най-често задаваните въпроси за еврото, изясняват от непрекъснатото посланичество на Европейска комисия в София.

Това ще става в идващите седмици благодарение на осведомителни видеоклипове по 10 разнообразни тематики по подготовката и прехода към единна валута. Такива тематики са процесът на подмяна на лв. с евро, отражението върху всекидневието на хората, изгодите за стопанската система и бизнеса. Разглеждат се и някои от постоянно срещаните легенди и страхове, свързани с общата европейска валута.

След като предходната целева дата за приемане на еврото - 1 януари 2024 година, бе отсрочена, новата е дефинирана от държавното управление и централната банка като " допустимо най-скоро, само че не по-късно от 1 януари 2025 година ".

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР