Заев: С Ципрас оставаме посветени на новите Балкани Заедно с

...
Заев: С Ципрас оставаме посветени на новите Балкани Заедно с
Коментари Харесай

Заев: С Ципрас оставаме посветени на новите Балкани

Заев: С Ципрас оставаме отдадени на новите Балкани
„ Заедно с министър-председателя Алексис Ципрас ние оставаме изцяло отдадени на вероятностите на новите Балкани на 21-ви век. Балкани, в които ще се построява другарство, в които ще се предизвиква съдействието, където ще способстваме за по-добър стопански напредък и напредък на нашите страни, за по-щастливи жители и увеличение на търговията, нови вложения и по-добър стопански стандарт на жителите на Македония и на Гърция “, съобщи министър председателят Зоран Заев, отговаряйки на журналистически въпрос за вчерашния телефонен диалог с гръцкия си сътрудник и след оставката на външния министър на Гърция Никос Кодзиас.

Премиерът добави, че неговият гръцки сътрудник го е уведомил за протичащото се при тях и че остава отдаден на договореностите, поемайки поста министър на външните работи за и гаранция, че ще се осъществя Договора от Преспа.

„ Щастлив съм заради цялостната посветеност на Република Гърция на това съглашение. Мога да потвърдя цялостния ни ангажимент. Изразявам вяра, че на следващия ден Народното събрание ще събере сили, че депутатите ще се насърчат и ще покажат кураж, тъй като, първо, са представители на жителите, а по-късно на политическите партии и ще се изправят пред историческата отговорност, преди този неповторим късмет за Македония. И най-после ще дадат гласа си за нуждата от конституционни промени “, сподели македонският министър председател.

На журналистически въпрос дали не се отхвърля от болшинство и по какъв начин ще успее да го обезпечи, ръководителят на македонското държавно управление съобщи, че е набожен и че от време на време се случват чудеса.

Запитан за помиряването и дали неговата позиция е оказала въздействие на Наказателния съвет, който подвигна ограниченията за неотклонение към упрекнатите за събитията от 27 април, министър председателят Заев отговори, че е разговарял с Министерството на правораздаването, с цел да попита дали това е точно поради неговия апел за помиряване.

„ Не знам позицията на прокуратурата и съда, само че се веселя, че хората излязоха от ареста. Защо? Тъй като молбата ми постоянно е била мярката да не бъде задържане, а единствено да се подсигурява наличието на процеса. Видяхме прекомерно доста арести в Република Македония в предишното. Считам, че би трябвало да прибегнем до други, олекотени ограничения и се веселя да дебатираме всички в Народното събрание. Това ще бъде още по-добре видяно от исторически аспект за Македония, да участват всички депутати и да осигурим болшинство от две трети в Народното събрание “, сподели министър председателят Заев в отговор на журналистически въпроси на днешното честване на 20-годишнината от съществуването и действието на спестовна банка "ФУЛМ" в село Муртино. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР