Заев: Обединени да гласуваме за европейска МакедонияЗавършваме своята кампания За

...
Заев: Обединени да гласуваме за европейска МакедонияЗавършваме своята кампания За
Коментари Харесай

Заев: Обединени да гласуваме за европейска Македония

Заев: Обединени да гласуваме за европейска Македония
Завършваме своята акция „ За европейска Македония “ в град Тетово, тъй като този град постоянно е бил част от Европа и образец за мултиетническа Македония и благосъстоянието на различността. Това съобщи министър председателят Зоран Заев в последната си изява преди провеждането на референдума за името на 30 септември.

Той уточни, че Македония от епохи е била мултиетническа и обединена и чака по този начин обединена в неделя да излезе да гласоподава на референдума за европейско бъдеще на страната.

„ Заедността е благосъстояние, а концепцията за едно общество, което дружно построяваме от ден дневно набира все по-голяма мощ. Нашето общо предпочитание е да спрем заминаването на младите в чужбина и да върнем тези, които отпътуват. Али Ахмети /лидерът на една от главните албански партии ДСИ- бел.ред./ приказва на македонски език. Македонците във Велес унищожават обидни графити за албанците, което удостоверява концепцията за едно обединено общество за всички нас “, сподели Заев.

Той акцентира, че всички общности в страната – албанската, ромската, влашката, сръбската - са изразили взаимност с македонската по отношение на подписания Договор от Преспа, който взема решение дългогодишния проблем с името на страната и открива вероятността тя да стане 30 член на НАТО под името Република Северна Македония.

Заев за следващ път повтори, че референдумът е исторически късмет и е значимо всички да гласоподават и да не се подават на интриги, идващи извън. В същото време той означи, че Македония има другари в чужбина, което бе потвърдено през последните месеци с многочислените визити на високопоставени западни държавници в страната.

Заев и в края на акцията си акцентира, че България е имала забележителна роля през последните 15 месеца. Благодарение на Договора за другарство и добросъседство, който двете страни са подписали се е стигнало освен да подписването по-късно на Договора с Гърция, само че е даден явен сигнал, с помощта на София, за европейската вероятност на Западните Балкани, сподели той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР