Заетостта на леглата в интензивните отделения на болниците в Истанбул

...
Заетостта на леглата в интензивните отделения на болниците в Истанбул
Коментари Харесай

В Турция алармират за критично увеличение на вирусните заболявания

Заетостта на леглата в интензивните отделения на лечебните заведения в Истанбул през последните дни доближи 83 %. В общонационален проект легловата база е заета на 72 на 100, заяви турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа, като посочи, че най-често се следят случаи на грип, респираторен синцитиален вирус (RSV) и Коронавирус, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полагаме всички старания, с цел да преодолеем процеса посредством увеличение на броя на леглата и на експертите в интензивните отделения, съобщи Коджа на конференция след съвещание на държавното управление, на което е бил разискван и този въпрос.

Министърът не сподели, че има зараза, само че уточни, че е записано нарастване с близо 20 % на незабавните случаи от вирусни инфекции на горните дихателни пътища в съпоставяне със същия интервал на предходната година. 

“Ситуацията е резултат от сезонните условия и няма нищо притеснително. Силно наранени от инфекции на горните дихателни пътища могат да бъдат хора с хронични болести, бременни дами, възрастни над 65 години и деца под 2 години. Поради тази причина е значимо неотложно да се съветват с нашите служби за незабавна помощ ", уточни още министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР