Заетостта на леглата на национална база е приблизително около 30%,

...
Заетостта на леглата на национална база е приблизително около 30%,
Коментари Харесай

Министър Ангелов с много важна информация за лечението на К-19 с Ремдесивир ВИДЕО

Заетостта на леглата на национална база е почти към 30%, а тези в интензивни отделения - почти към 20%. Това съобщи здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов.

По отношение на лекарите - позитивни досега са 2664.

"Най-важното, за което желая да благодаря на българските жители, е съзнанието, което демонстрират и разсъдъкът, който надвива сега. Най-ефективната мярка от всички е носенето на маска на закрито. Тя избавя човешки живот. Следващата мярка е физическата и обществена отдалеченост ", посочи Ангелов.

"Препоръчваме на всички български жители да заобикалят събиранията, да лимитират пътуванията, в случай че те не са нужни. От самото начало говорихме, че през есенно-зимния сезон броят на инфектираните ще се усили и това бе предстоящо. Сега най-важната мярка е да проявим разсъдък и да мислим за всеки човек до нас ", сподели още той.

"Днес идват още 1700 флакона Ремдесивир. Част от заявената доставка за България за месец Ноември. Другата седмица ще дойдат 4200 флакона. Нямаме дефицит ", добави министърът и сподели да не се гледа на лекарството като панацея.

"Ремдесивирът също има странични резултати. Винаги лекарят преценя изгодата и преимуществата на това лекарство. Лечението с Ремдесивир става по критерии, изпратени до всички лечебни заведения ", сподели още той.

Както БЛИЦ по-рано заяви, , малко повече от през вчерашния ден, когато те бяха 4041.

Направените проби са 13203 и по този начин към този момент у нас са тествани с PCR технологията 759595.

В момента дейните случаи са доста над сериозните равнища - 41178, общо доказаните са 64591.

В болница са 3191 души, от тях в интензивно поделение 239.

Излекуваните за последното денонощие са 403 души, само че въпреки всичко мрачна остава статистиката с броя на помчиналите - те са 54, по този начин към този момент коронавирусът е лишил живота на 1466 души от началото на пандемията у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР