Заем в размер на 400 милиона евро, който е отпуснат

...
Заем в размер на 400 милиона евро, който е отпуснат
Коментари Харесай

Alitalia трябва да върне 400 милиона евро на Италия

Заем в размер на 400 милиона евро, който е провиснал от държавното управление на Италия на предшественика на италианския народен авиопревозвач ITA Airways - Alitalia, би трябвало да бъде върнат, защото нарушава разпоредбите на Европейския съюз за държавната помощ. Това оповестиха през днешния ден антимонополните регулатори на Евросъюза, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Заемът може да бъде регистриран като обвързване в границите на настоящата процедура по оповестяване в неплатежоспособност на Alitalia. 400-те милиона (евро - бел. ред.) ще бъдат изплатени от Alitalia в рамките на приходите, получени от продажбата на активите на компанията ", съобщи представителят на Европейската комисия Ариана Подеста.

Италия отпусна заема на Alitalia през 2019 година, две години откакто й зае още 900 милиона евро, с цел да може губещата компания да продължи своята активност. Европейската комисия, която извършва функционалностите на регулаторен орган за защита на конкуренцията в Европейски Съюз, постанови по-рано, че и този заем съставлява противозаконна държавна помощ. През 2021 година тя подреди на Alitalia да го върне, само че тя към момента не го е направила, отбелязва Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР