Заедно с вдигането на лихвите, търговските банки у нас не

...
Заедно с вдигането на лихвите, търговските банки у нас не
Коментари Харесай

Заедно с вдигането на лихвите, търговските банки у нас не спират да вдигат таксите

Заедно с повдигането на лихвите, комерсиалните банки у нас не стопират да подвигат таксите, които прибират за услугите си. Наред с това обаче анулират или понижават някои такси, с цел да привлекат парите на жителите и компаниите.

Най-големи промени предстоят в таксите на КВС Банк (доскоро Райфайзенбанк " ). От 15 ноември по-скъпо ще излиза тегленето на суми до 2000 лева в брой от жители на каса в офис на банката. В момента таксата е 0,5% от сумата, само че не по-малко от 6 лева За суми над 2000 лева таксата е 0,7% върху горницата над 2000 лева След измененията без значение от размера на сумата таксата става 0,6%, само че не по-малко от 6 лева В резултат, в случай че човек в този момент изтегли 1500 лева, ще заплати такса от 7,5 лева, а от 15 ноември ще би трябвало да даде 9 лева за същата сума.

Същевременно банката понижава някои такси, с които внасянето на пари ще става по-евтино. Например таксата за разкриване на разплащателна сметка се понижава от 8 лева на 5 лева, а на сметка с дебитна карта - от 4 лева на 2 лева За фирмените клиенти на банката от 1 октомври отпада таксата за разкриване на срочни депозити. Досега таксата беше 1% от цялата сума, само че не по-малко от 50 лева Наред с това обаче подвигат таксата за изтегляне на пари в брой от бизнес клиенти.

От октомври таксата става 0,6% от сумата, само че не по-малко от 10 лева, при 0,55% от сумата и не по-малко от 5 лева сега.

" Уникредит Булбанк " също подвига редица такси за жители. В момента таксата за разкриване на разплащателна сметка е 8 лева, само че в случай че е с дебитна карта е единствено 2 лева От 18 октомври таксата става 8 лева без значение дали е с дебитна карта или не. За изтегляне на суми до 2000 лева в този момент таксата е 0,5%, само че не по-малко от 6 лева, а ще стане 0,7%, само че не по-малко от 10 лева За внасяне на суми до 3000 лева в този момент таксата е 2 лева, а ще стане 0,3% от сумата, само че не по-малко от 3 лева.

ОББ също подвига таксите за внасяне и изтегляне на пари в брой от жители. От 15 октомври за внасяне на суми до 2000 лева таксата става 2 лева при 1 лева сега. При изтегляне на суми до 10 хиляди лева таксата става 0,6%, само че не по-малко от 6 лева при такса сега от 0,55% и най-малко от 4 лева Вдигат таксите и за банкови преводи, като вкарват и такса от 1 лева за инспекция на банкомат на наличните пари по сметка.

В Пощенска банка пък подвигат от 5 лева на 10 лева таксата, в случай че човек реши да промени лимитите по дебитната си карта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР