Заедно с развитието на ChatGPT и все по-масовото навлизане на

...
Заедно с развитието на ChatGPT и все по-масовото навлизане на
Коментари Харесай

ChatGPT води след себе си армия от хакери

Заедно с развиването на ChatGPT и все по-масовото нахлуване на изкуствения разсъдък се ускорява и ползата на хакерите към тази нова и риволюционна технология. В нов отчет, оповестен от компанията-майка на Фейсбук - Meta, се твърди, че " към този момент има внезапно нарастване на зловредния програмен продукт, маскиран като разширения за ChatGPT и други сходни софтуерни платформи с изкуствен интелект ".

Очевидно новата технология води след себе си войска от хакери

От отчета излиза наяве, че измамите постоянно включват мобилни приложения или разширения за браузъри, които се показват за принадлежности на ChatGPT. И макар че в някои случаи те в действителност да оферират някои сходни функционалности, същинската им цел е да откраднат идентификационните данни за профилите на потребителите.
 ChatGPT взе първата си жертва
ChatGPT взе първата си жертва

Цената на акциите на просветителната платформа Chegg се срина съвсем на половина

Според експертите по киберсигурност от ден на ден хакери се възползват от възходящия интерес към генеративния изкуствен интелект. Нещо повече, от позиция на зловредните артисти ChatGPT е новата криптовалута.

Докладът подчертава и върху това, че хората, които ръководят бизнеси във Фейсбук или които по различен метод употребяват платформата за работа, са били най-честите цели. Измамниците постоянно се насочват към персоналните сметки на потребителите, с цел да получат достъп до обвързвана бизнес страница или рекламен акаунт, които е по-вероятно да съдържа и информация за кредитни и дебитни карти.
 Снимка 540241
За да се пребори с това, от компанията-майка на Фейсбук възнамеряват да вкарат нов вид бизнес сметки, наречени Meta Work. Те ще дават на потребителите достъп до инструментите на Фейсбук Business Manager и без персонален акаунт.

Meta пуска в деяние и нов инструмент, който ще помогне на фирмите да откриват и отстраняват злотворен програмен продукт. Той направлява хората малко по малко по какъв начин да разпознават недоброжелателите, в това число благодарение на антивирусни принадлежности на трети страни.
 ChatGPT може да коства над $700 000 на ден: Microsoft желае да го направи по-евтин
ChatGPT може да коства над $700 000 на ден: Microsoft желае да го направи по-евтин

Технолотичният колос скрито основава AI чип, с който ще понижи разноските, съгласно The Information
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР