Заедно с Германо-българската индустриално-търговска камара търсим възможности за сътрудничество в

...
Заедно с Германо-българската индустриално-търговска камара търсим възможности за сътрудничество в
Коментари Харесай

Търсят се възможности за сътрудничество в областта на дуалното обучение в сектор "Туризъм"

Заедно с Германо-българската индустриално-търговска камара търсим благоприятни условия за съдействие в региона на дуалното образование в бранш "Туризъм ". Това уточни министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила при среща с основния шеф на камарата Митко Василев. Съобщението е от Министерството на туризма.

Идеята е в тази самодейност да бъдат въвлечени професионалните гимназии, университетите и представителите на туристическия бизнес, като се употребява немски опит в тази сфера, е обяснила Ангелкова. Тя е изтъкнала, че министерството работи по основаването на Център за подготовка и преквалификация на изпълнителски фрагменти към Министерството на туризма и е пояснила, че сходен образец за школи има в Испания, Португалия и Франция.

Темата с фрагментите в туризма остава един от главните цели в работата на Министерството на туризма. Основната липса на експерти в бранша е най-много в изпълнителските позиции, като пикола, камериерки, сервитьори, рецепционисти, бармани, почистващ личен състав и всички други, които се грижат директно за комфорта на всеки един екскурзиант. Има и настоящ Междуведомствен съвет за фрагментите в туризма.

По време на срещата е било коментирано и присъединяване на Министерството на туризма в туристически изложби в Германия за разпространение на страната ни. Ключова роля в тази посока има обичайното показване на България в най-значимия туристически конгрес в международен мащаб ITB - Берлин, е показала министър Ангелкова. Затова тя и основният шеф на камарата Митко Димитров са разискали благоприятни условия за реализиране на взаимни начинания в границите на идното ревю през март идната година.

България е измежду най-дългогодишните участници в ITB Берлин, като присъединяване и в тазгодишния конгрес беше за 49-и път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР