Задвижваният от изкуствен интелект (ИИ) набор от камери за наблюдение

...
Задвижваният от изкуствен интелект (ИИ) набор от камери за наблюдение
Коментари Харесай

Франция готви системи с изкуствен интелект за наблюдение по време на олимпийските игри

Задвижваният от изкуствен интелект (ИИ) набор от камери за наблюдаване във Франция за Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година преодоля последно законодателно затруднение в четвъртък., написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Френското държавно управление желае да опитва с широкомащабни системи за наблюдаване в действително време, поддържани от логаритъм за разкриване на съмнително държание, в това число багаж без контрол и задействане на аларми, предупреждаващи задвижение на тълпата като навалица, за най-очакваното спортно събитие идната година - Летните олимпийски игри.

При неенергично наличие френският парламент утвърди противоречивия законопроект след повече от седем часа развълнуван спор. Текстът към момента може да бъде оспорен пред Конституционния съд на страната.

Миналата седмица група от към 40 европейски депутати - най-вече леви - желаеха от френските си сътрудници да гласоподават срещу текста. Те предизвестиха в писмо, че " Франция ще сътвори казус за наблюдаване, невъобразим до момента в Европа, употребявайки претекста на Олимпийските игри ".

През последните няколко месеца проектът беше посрещнат и с натоварен отпор от неправителствени организации за цифрови права, в това число френската La Quadrature du Net, както и интернационалните групи като Amnesty International и Access Now. Освен опасенията за поверителността, те показаха евентуален спор със, който сега се разисква в Брюксел и може да ограничи биометричното наблюдаване.

Правителството твърди, че камерите за алгоритмично наблюдаване са нужни, с цел да се подсигурява сигурността на милионите туристи, които се чака да посетят Париж през идната година. По време на дебатите в сряда вечерта депутати от партията на президента Еманюел Макрон обявиха, че захранвани с изкуствен интелект камери са могли да предотвратят терористичната офанзива в Ница през 2016 година, като виждат камиона, преди да успее да влезе в тълпата. Те също по този начин споделиха, че това е могло да помогне да се избегне фиаското със сигурността на финала на футболната Шампионска лига предишното лято.

Опозиционните леви депутати обаче дадоха отговор, че ръководеното от ИИ всеобщо наблюдаване е невиждано в демократичните общества и рисково заплашва гражданските свободи . Те също по този начин се притесняват, че ограниченията, оповестени за краткотрайни, в действителност могат да станат непрекъснати . Историята демонстрира, настояват те, че олимпийските игри в страни като Китай са били употребявани за тестване на инвазивна инфраструктура за сигурност, която в никакъв случай не е била демонтирана по-късно.

Но в страна, която в този момент е по-загрижена за повишението на възрастта за пенсиониране, опозиционните депутати не съумяха да съберат задоволително поддръжка против текста - или даже интерес. Само 73 депутати фактически се явиха да гласоподават - от 577.
 Австралия отстранява създадените в Китай охранителни камери
Австралия отстранява създадените в Китай охранителни камери

Китайкси камери и съоръжение за сигурност са ситуирани допълнително от 200 държавни сгради
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР