Задръстванията заради предстоящите 3 почивни дни вече са факт. Ако

...
Задръстванията заради предстоящите 3 почивни дни вече са факт. Ако
Коментари Харесай

Три идеи за разходка около София

Задръстванията поради идните 3 почивни дни към този момент са факт. Ако вие сте от хората, които са решили да си ги спестят и ще останете в София ви предлагаме три места, които можете да посетите.
Лозенски манастир
Скрит единствено на 20 км от София Лозенският манастир е част от Софийската Света гора. Той е един от най-посещаваните в региона, а гледката, която се разкрива от него към Софийското равно поле, може да спре дъха на всеки. Можете да стигнете до него от центъра на Долни Лозен за по-малко от час вървене пешком, като маршрута минава по не изключително тежък горски черен път. Ако пък сте фенове на по-дългите преходи можете да продължите към връх Половрак по Лозенската екопътека и да слезете през него до село Пасарел.
Драгоман
Блатото на Драгоман се намира единствено на 43 км от София. Ако в миналото сте се опитвали да си визиите разходка в тресавище, то пътеката през Драгоманското тресавище е напълно друга. Система от дървени мостчета, оказват помощ на туристите да преминат над блатната растителност и всичко това безусловно на сантиметри от птиците. Там можете да видите и редки типове на хищни растения. Преживяването в действителност си заслужава!
Кътински пирамиди
Новината, че едвам на 20 км от София има пирамиди, може би ще изненада и тези, които живеят в столицата от десетилетия. Кътинските пирамиди са забележителност, която би трябвало да видите преди да бъде унищожена от времето. Можете да стигнете до там с кола, маршрутно такси или рейс.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР