Задръстванията на кръстовището на бул. Руски и ул. Гладстон няма

...
Задръстванията на кръстовището на бул. Руски и ул. Гладстон няма
Коментари Харесай

Тапата на Руски и Гладстон става вечна

Задръстванията на кръстовището на бул. " Руски " и ул. " Гладстон " няма да се понижат след реконструкцията, която се прави сега. Това е мнението на специалиста по организация на придвижването Стоян Методиев, който е и водач с дълготраен стаж зад кормилото. Той е изумен, че на кръстовището сега инсталират електрически стълбове, което значи, че няма да се построява спомагателна лента за ляв завой.

Очаквахме, че започвайки главен ремонт на този бул. с доста натоварен трафик, общината ще задължи проектантите да плануват спомагателна лента за ляв завой, с цел да се улесни придвижването, само че се оказва, че тя няма да се прави, разяснява специалистът. Той дава образец с сходна смяна, която беше направена в допълнение на бул. " Цар Борис III Обединител " до някогашната клиника по патологична бременност. Това доста облекчи водачите и понижи предпоставките за пътнотранспортни катастрофи. Според Методиев изключително значимо е да има лента за ляв завой в посока север - юг, т.е. към ул. " Гладстон ". И в този момент, и откакто завърши реконструкцията, придвижването по бул. " Руски " ще се блокира от дългите колони, отново ще си късаме нервите, висейки в тапи, предвижда специалистът. Той смята, че място за спомагателна лента има, в случай че се отрежат пет дървета. Но си заслужава, на булеварда пред мол " Пловдив " има три ленти в посока север - юг и това е добре, а в назад направление юг - север си остават две, по този начин се основават тапи, означи експертът.

Кметът Иван Тотев удостовери през вчерашния ден, че в плана за главен ремонт на бул. " Руски " в действителност не е планувана спомагателна лента за ляв завой към ул. " Гладстон ". Първоначално и ние искахме да я създадем, само че се отказахме, тъй като трябваше да сечем вековните чинари и щяхме да срещнем голямата опозиция на природозащитниците, изясни градоначалникът.
тагове запушване бул. " Руски " ул. " Гладстон "  Тапата на
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР