Задоволяването на детските капризи и купуването на скъпи играчки по

...
Задоволяването на детските капризи и купуването на скъпи играчки по
Коментари Харесай

Пренебрегваните деца се превръщат в пренебрегвани възрастни

Задоволяването на детските прищявки и пазаруването на скъпи играчки по никакъв метод не може да размени времето, прекарано с децата.

Липсата на внимание в фамилията постоянно се отразява на децата, а когато те са подценявани от родителите си, не могат да основат здрави връзки като възрастни. Дете, оставено да пораства без милувка, като възрастен се опасява от отрицание и занемаряване. Такъв възрастен не по-малко се опасява от самотата, само че този боязън спъва основаването на зрели връзки. И това пречи както на триумфа в персоналния живот, по този начин и за професионалната му реализация.

Времената, в които живеем са такива, че доста родители работят непрестанно и в действителност нямат време за децата си. Но даже пет минути дневно същинско внимание, в което да изслушаме вълненията им, са витално значими за тях. Задоволяването на детските прищявки и пазаруването на скъпи играчки по никакъв метод не може да замени това.

Иначе те израстват като затворени и страхуващи се от обвързване хора, които на собствен ред не са способни да основат здрави връзки с хората към себе си и децата си.

Пред externalchild.net психотерапевтът Сюзън Андерсън дава следните препоръки на хората, които се опасяват от обвързване:

– Отдайте се на страха не се борете с него. Страхът е част от вас приемете го без яд, тъй като вие не сте отговорни за него.

– Приемете страха като част от себе си. Не се съдете. Когато се съдите и обвинявате не си помагате, а задълбочавате казуса.

– Не позволявайте несигурността да рефлектира върху колегата ви. Човекът до вас няма виновност, щадете го, човешкото самообладание не безгранично.

– Поемете 100% отговорност за страха си и го контролирайте, а не чакайте различен да го направи.

– Обещайте си да употребявате страха, като тласък за развиване на прочувствената си автономия.изпитате боязън, просто мислете за друго и ще видите по какъв начин не умишлено ще се стабилизирате прочувствено. Човек осъзнава някои неща след това, просто не мислете за страховете си.

Прекомерните рецензии в ранна възраст, пренебрегването от родителите и отхвърлянето на желанията на детето, води до липса на прочувствена зрялост. Когато саияотговорност, която построява персони. Нищо не може да размени близостта, нежността и родителската грижа.

Инфо: http://streetwatch.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР