Задоволителен развод е за предпочитане пред незадоволителен брак. За да

...
Задоволителен развод е за предпочитане пред незадоволителен брак. За да
Коментари Харесай

Никога не допускайте устата ви да гарантира чек, който задникът ви не може да осребри ~ Лари Уингет

Задоволителен бракоразвод е за предпочитане пред неудовлетворителен брак.

За да измененията живота си в позитивна тенденция, първо би трябвало да се отнесете малко отрицателно към него.

Няма метод да сключите положително съглашение с неприятен човек.

Прегледайте числата, анализирайте обстоятелствата, изслушайте експертите и се доверете на интуицията си.

Децата ви знаят за парите единствено това, на което сте ги научили. Вие давате образец. Не очаквайте децата ви да харчат рационално, откакто са видели да си пръскате парите за нелепости. Вашият избор ще стане техен избор.

Следващия път, когато се чуете да казвате: „ Не си одобрявам работата ", си спомнете следното: на никого не му пука. Не ви заплащат, с цел да си харесвате работата. Плащат ви да я вършите.

Бъдете честни. Винаги и без изключение, даже когато е мъчно. Всъщност най-много когато е мъчно.

Съпрузи, женени от шейсет и седем години, ми дадоха най-хубавия съвет по отношение на брака. Ето какво гласеше: „ Позволете на колегата си да е самият себе си и го търпете ".

Щом се питате дали нещо е вярно или неправилно, значи е неправилно. Фактът, че си задавате този въпрос, ви дава отговора. Ако нещо си коства напъните, ще го разберете, без да се колебаете.

Никога не допускайте устата ви да подсигурява чек, който задникът ви не може да осребри.

Трите основни аргументи за неуспеха: Хората са глупави. Хората са мързеливи. На хората въобще не им пука.
Онова, за което мислите, говорите, вдигате си задника и вършите, постоянно ви се отплаща.

До края на земните си дни можете да си седите в кръг, да се прегръщате, да си държите ръцете и да пеете „ Кумбая ", само че до момента в който не поемете отговорност за грешките си, до момента в който не ги преодолеете и не се постараете да си оправите живота, постоянно ще сте нещастни.

Опитайте се да намерите черква, която желае от вас единствено да обичате близък си. Открийте онази, която не разрешава да осъждате другите и ви учи да им помагате. Когато я намерите, апелирам да ми се обадите.

Общувайте с умни хора и евентуално ще прихванете от интелекта им. Общувайте с глупци и ви подсигурявам, че това ще ви се отрази. Глупостта е заразна.

Обичате някого не поради характера му, а макар характера му.
Женен съм от над двайсет и пет години и тази максима постоянно ми се е коствала разумна, както и на брачната половинка ми. Отгледах двама синове, които към този момент са зрели мъже. След като реализирах и това, изцяло се убедих в истинността на гореспоменатата мисъл.

Децата са същинска злина. Те са мърляви, разхвърлят, основават неудобства и костват скъпо. Същевременно те са най-хубавото нещо в живота на всеки от нас. Грижете се добре за тях – ще ви потрябват, когато остареете!

Искате да обясните на децата си за секса? Повярвайте ми, те ще са научили физиологичните детайлности доста преди да се наканите да проведете този диалог. Ето върху какво би трябвало да се концентрирайте: Уважение, Отговорност, Безопасност. Останалото хлапетата ще схванат и без вас. Но за тези три понятия няма да минат без помощта ви.

Чувството за виновност е неефикасно. Миналото е просто нещо, което си е отишло. Нещо свършено. Нещо, което се е изплъзнало и няма да се повтори. Ако дължите някому, издължете се. Ако сте сгафили, извинете се. Ако ви простят за грешката, благодарете и продължете напред. Дори и да не ви простят, отново продължете напред. Сами си простете, поучете се от грешката си и идващия път не правете по този начин. Сложете кръст на предишното. Забравете възприятието за виновност.

„ Какво да направя? "
Така споделят хората, когато си търсят опрощение за ситуацията си. Това е кръгла, безспорна нелепост. Защо не споделят нещо доста по-вярно, да вземем за пример „ Животът ми е какъвто самичък си го върша. " Или „ Животът ми е какъвто го одобрявам ". Или „ Живея по този начин, тъй като не чакам нищо повече ". Или „ Живея по този начин, тъй като съм прекомерно тъп и ленив, с цел да трансформира нещо ".
Открай време отхвърлям безхарактерното „ Какво да направя? ". Винаги съм се ръководел от мотото, че аз държа юздите на живота си. Спомням си тъпата ария „ Que sera, sera ", доста известна в детството ми, чийто текст гласеше: „ Ще стане каквото е писано, бъдещето ни е авансово орисано. "
Бъдещето ви не е орисано. Вие го ковете. От вас се желае единствено предпочитание да го съградите.

Колкото по-малко имат за казване някои хора, толкоз повече се напъват да го кажат.

Човекът принадлежи към единствения биологичен тип на планетата Земя, който умишлено избира да не реализира цялостния си капацитет. Нито едно друго живо създание в природата не го прави. Само хората. Виждали ли сте някое дърво да израсне до метър и двайсет, да каже: „ Стига ми толкоз " и да престане да пораства? Не. Дървото пораства, докъдето може. Същото се отнася и за всяко друго живо създание на земята... с изключение на за хората. Плъховете, конете, прасетата и кучетата порастват, докъдето могат. Рибите, червеите и амебите – също. Всички живи биологични типове порастват, развиват се и се плодят, докъдето могат... всички, с изключение на хората. Хората са единствените същества във вселената, които избират да не осъществят капацитета си. Стигат до избран стадий от живота си и просто стопират. Загърбват учението, загърбват израстването в кариерата, загърбват развиването. Престават да печелят, престават да създават, престават да дават своя принос. Хората престават да порастват по свое предпочитание, а не тъй като са принудени или длъжни.

Парите идват при вас по същия метод, по който ви напущат. Ако насилствено се разделяте с тях, и те ще идват при вас насилствено.

Честите разногласия са здравословни. Споровете са потребни, даже наложителни. Когато двама души постоянно са в единодушие, единият към този момент е непотребен.

Не отстъпвайте. Не се отхвърляйте. Но не проявявайте идиотски дебелоглав. Рано или късно настава миг да се откажем и да се оттеглим. Спомнете си поговорката: „ Трябва да знаеш по кое време да спреш. "

„ Всичко е прекомерно скъпо. " Не е правилно. Истината е, че нямате задоволително пари. Не винете цената. Всяко нещо си коства цената. Винете себе си, в случай че не можете да я платите.

Чуете ли от някого фразата: „ Казвам ти го за твое положително " знайте, че е тъкмо противоположното. Знайте, че е за негово положително. Не допускайте да ви вършат на маймуни.

Дали чашата е на половина цялостна или на половина празна?
На кого му дреме? Същественият въпрос е следният: дали това, което е в чашата, утолява жаждата ви. С други думи: дали вашето положение на духа ви работи позитивно. Понякога познатото положително отношение към живота работи, различен път се постанова малко отричане, с цел да измененията нещо. Използвайте това, което ви прави работа.

Мили дами, мъжете ви се видиотяват, когато си имат работа с дами. Вие ни обърквате, шашвате и плашите. Устата и мозъците ни не работят в синхрон, когато сме във вашата компания. Изричаме изречения, които съгласно нас са безусловно почтени и ласкателни. Моля ви, незабавно ни скастрете, в случай че не ви харесват. Отворете ни очите, госпожи. Вероятно ще се удивим от незнанието си в тази област.Затова ни поставете на място, изчакайте смирено да се простим и ни простете. Умолявам ви.

Избрано от книгата „ Безцеремонно - 365 дни с най-хубавото от Лари Уингет ", Изд. Skyprint

Снимки ~ larrywinget.com, alchetron.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР