Задочен сблъсък между управляващите и опозицията купуваме ли руски природен

...
Задочен сблъсък между управляващите и опозицията купуваме ли руски природен
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува управляващите, че пак внасяме руски газ, но по-скъпо. Властта отрича.


Задочен конфликт сред ръководещите и опозицията купуваме ли съветски природен газ през медиатори на доста по-висока цена.

Енергийният министър Александър Николов изясни пред bTV за какво частна компания, а не държавната “Булгаргаз” е резервирала потенциал по тръбите сега, в който " Газпром " спря доставките за България.

Има ли връзка с съветски снабдител ?


Не бих споделил. Не.

Има ли запазен газ тази компания по „ Турски поток “ , по който минава съветски газ ?


MET до колкото зная, търгува с цяла Европа и не е работа, на който и да е в държавната администрация да се намесва в корпоративни връзки.

Просто до какъв брой е правилно това , че още веднъж купуваме съветски газ на по - високи цени ?


Не е правилно, че купуваме съветски газ на по-високи цени.

По думите на Николов, някогашният шеф на „ Булгаргаз “ не е координирал подписването на последния анекс с Азербайджан, от които произтичат загуби за страната. Той отхвърли да е бил в министерството по времето на подписването на анекса.

Според някогашните ръководещи от ГЕРБ, страната по този начин или другояче купува съветски газ, само че посредством медиатори, което ще докара до скок на цената на суровината. Те се позоваха на медийни изявления.

„ И какво се оказва в този момент, че компаниите на Христо Иванов, „ Да, България “, на ПП-та, БСП-та и така нататък Опорките им, че " Балкански поток " е бил на Путин, в случай че са правилни, са взели участие интензивно там. Да си изберат коя от тезите да пазят. Но в едната е, че са с двата крайници вътре, в другата приказват нелепости. Няма трети вид. MET взе участие тъкмо като преди време " Mултигруп " по времето на Жан Виденов на входа и на изхода откъм Черно море и откъм Гърция ", сподели Бойко Борисов.



Той повтори, че е реализирана 100% диверсификация в енергетиката: „ И сега господин Василев, че може от над 20 млн. кубика при харчене 3 милиарда да минават през България, би трябвало да приключи с господин Борисов, благодаря ви. “

Според ГЕРБ държавното управление е трябвало да регистрира пред Народното събрание по какъв начин вървят договарянията с „ Газпром “.

Енергийният министър изясни пред bTV, че някогашният шеф на " Булгаргаз " не е координирал подписването на последния анекс с Азербайджан, от който произтичат загуби за страната. Той отхвърли да е бил в министерството по времето на подписването на анекса.



Министерството на енергетиката е знаело тъкмо какви количества се договарят с Азербайджан, демонстрира документ, с който bTV разполага. На 30 юли предходната година служебният министъра на енергетиката Андрей Живков дава зелена светлина на БЕХ да резервира потенциал за преноса им в гръцката мрежа. По това време Александър Николов към момента е на поста си.

С протоколно решение на съвета на шефовете На 15 септември БЕХ дава утвърждение за подписване на анекса към контракта, с който се дефинират и точните количества на доставката на азерски газ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР