За да сложи край на конфликта, Украйна трябва да признае,

...
За да сложи край на конфликта, Украйна трябва да признае,
Коментари Харесай

The Hill: Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да сложи край на конфликта

За да постави завършек на спора, Украйна би трябвало да признае, че изгубените територии към този момент са част от Русия, оповестява.

„ От тези разновидности най-лошият към момента е първият “, споделя Мик Мълвани, някогашен конгресмен от Южна Каролина.

Той добави, че доста специалисти са уверени, че Украйна вечно ще загуби забележителна част от територията си.

Но нито един човек не предполагаше, че Украйна ще може изцяло и дефинитивно да изгони руснаците от украинска територия. Наистина, не съм чул някой различен с изключение на най-отдадените украински патриоти и политици съществено да твърди, че резултатът може да бъде толкоз безспорен, колкото предложи Рейгън.

Когато Русия нахлу преди повече от две години, Западът беше изправен пред внимателен акт на балансиране. Твърде дребен отговор би се равнявал на утешение, а прекалено много би рискувал ескалация. И двата резултата носят големи разноски. Но Америка и нейните съдружници съумяха да преминат по тази фина линия с прочут триумф. Чрез композиция от военна поддръжка и стопански наказания, посланието стана ясно за руснаците. Има действителна цена за това, което са създали, и тя е голяма, написа още изданието.

Аргументът може да бъде бележит, че действайки по този начин, Западът е свалил от масата въпроса за умиротворяването, и то освен в Европа.

Но рискът от ескалация към момента е доста действителен. И това носи евентуални разноски, най-малко толкоз съществени, колкото и успокояването.

Сега Франция  обмисля  да изпрати френски войски - под предлог, че са " съветници " - на фронта. А Съединени американски щати неотдавна категорично одобриха  потреблението на западни въоръжения против избрани лимитирани цели в Русия. Не са нужни доста предстоящи ходове надолу по шахматната дъска, с цел да се види по какъв начин дейности като тези усилват риска войната да се популяризира отвън актуалните граници.

В същото време е мъчно да се спори, че тези ходове на Франция и Съединени американски щати усилват вероятността за безапелационна украинска победа. Въпреки че западната военна техника и логистична поддръжка могат да дадат мощ на Украйна, страната евентуално няма съществена работна мощ, с цел да изгони съветските сили. Казано по различен метод: Западът може и би трябвало да помогне на Украйна да се отбрани, само че нищо друго с изключение на цялостна военна интервенция на място не може да изгони руснаците.

Днес изборът в Украйна наподобява е сред мир, включващ териториални отстъпки на Русия, цялостен провал на Украйна, непрекъснато положение на война или ескалация. От тях първият продължава да наподобява като минимум неприятния вид.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР