Задочен отговор на тазсутрешните думи на воения министър Тодор Тагарев

...
Задочен отговор на тазсутрешните думи на воения министър Тодор Тагарев
Коментари Харесай

БСП пита планира ли Тагарев предаването на зенитнит комплекси C – 400 на Украйна

Задочен отговор на тазсутрешните думи на воения министър Тодор Тагарев направи управлението на Българска социалистическа партия. Социалистите свикаха брифинг, на който насочиха цялостен куп въпроси към него, предизвикани „ от внушенията, които той се пробва да направи по адрес на Българска социалистическа партия “. Зам. – ръководителят на социалистите Кристиан Вигенин припони, че са поискали чуване на министъра в отрасловата парламентарна комисия и той освен е изразил подготвеност да пристигна, само че и тя да е обществена. Такова съвещание обаче към момента не е планувано и по тази причина Българска социалистическа партия анонсира въпросите, които ще зададе на Тагарев.

„ Имаме поритеснения по повод сигурността на България и той е задължен да изясни какво счита да направи държавното управление “, уточни Вигенин.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия се отнася с голямо уваже ие към българската войска и внушенията, че с дейностите и позициите си се обръщат против нея са меко казани неточни. Не бива Тагарев да се асоциира с армията, защото не е направил задоволително армията да е мощна.

Вигенин се съгласи, че решението за усилване на военното наличие в Ямбол е остаряло, само че попита по какъв начин увеличените сухопътни сили ускоряват сигирността на България. България няма сухопътни граници с Беларус и Русия, за разлика от страните, в които това наличие бе разширено, подсети някогашният външен министър.

„ Какви са оценките на министър Тагарев за заканите в Черно море? “, пита още Българска социалистическа партия. Вигенин цитира изказването на Тагарев от сутринта, че капацитетът на Русия в него към този момент е по-нисък. В същото време НАТО и съдружниците ни възнамеряват разширение на наличието си в Черно море. “ Защо се постанова и по какъв начин това ускорява нашата сигурност? “, попита той.

Социалистите желаят да знаят и какви са гаранциите откакто вероятно бъдат разпределени тези сили дали желанията за нова база или разширение на съществуващата по какъв начин ще бъдат съгласувани с локалното население.

“ Не са известни критериите, на които би трябвало да дават отговор тези бази – мащаб, повърхност, на която да се изградят. На какви критерии се взимат решенията за местоположениети на новите съоражения? “, попита Вигенин.

Българска социалистическа партия пита възнамерява ли Тагарев предаването на зенитнит комплекси C – 400 на Украйна. Според тях има концепция това да стане на 2 стъпки – първо боепропасите, а по-късно, под претекст, че няма от кое място да се намерят нови, да бъдат предадени и комплексите. Вигенин подчертава, че те пазят аАЕЦ Козлодуй и София и няма с какво да бъдат подменни.

Социалистите са получили информация и за увелипение на рапортите за овакантяване на армията и питат министъра какво ще направи, с цел да я укрепи. Отправиха и деуг въпрос – възнамерява ли да извади резиденция „ Лозенец “ от ИА „ Военно и почивно дело “ и да я съобщи на Министерски съвет с вероятност да бъде приватизирана и да бъде построен жилищен комплекс там. Вигенин разяснява, че това звупи нелогично, само че правитвлството правело нелогични неща. Той се извини в случай че нарушава нечии персонални проекти, само че резиденцията “ не може да става жертва на врвменни държавни управления и министри, и алчността на олигарсите “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР