Задкулисни разговори за Република Северна Македония няма. Няма и поети

...
Задкулисни разговори за Република Северна Македония няма. Няма и поети
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Няма тайни договорки за Северна Македония

Задкулисни диалози за Република Северна Македония няма. Няма и поети ангажимент за повдигане на българското несъгласие пред Скопие, беше безапелационен ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

Кандидатът за началник на Българска народна банка на Политическа партия изясни, че се разискват разнообразни разновидности, само че има ясна поръчка, че договарянията ще продължат и ще се регистрират всички сделки сред двете страни.

Повод за обясненията бе острата офанзива на Слави Трифонов към премиера Кирил Петков, с укор за подмолни диалози. Днес пък Станислав Балабанов изригна, че се предават националните ползи.

" Показали сме още през цялото време на тази коалиция, че диалозите се водят намерено, с причини и когато е допустимо - и пред обществото, и пред медиите. Така че, няма задкулисие, има интензивни съвещания с оглед отбрана на националния интерес ", съобщи Гюров.

За „ ИТН “ позицията на България за Северна Македония не предстои на сделки, а отстъплението може да заплаши стабилността на ръководещата коалиция, разяснява по-рано през днешния ден депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Томислав Дончев съобщи, че от ГЕРБ са срещу всяко оттегляне от наложеното несъгласие върху договарянията на Република Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз.

А водачът на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов изиска от Народното събрание да бъде извършен народен референдум по позицията на България за ветото на договарянията за еврочленството на Северна Македония.

„ Възраждане “ желае референдум за позицията на България за еврочленството на РСМ
Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ разяснява и другия въпрос, по който Слави Трифонов изрази вяра министър председателят Кирил Петков да ревизира позицията си - за избора на шеф на Българска народна банка.

Андрей Гюров уточни, че той не е обмислял да отдръпва кандидатурата си и че се надява да завоюва доверието на обединението:

„ Демократична България “ към този момент излязоха с позиция, че те ще поддържат моята номинация и кандидатура. Провеждам диалози и с Българска социалистическа партия, те ще вземат своето решение на съвещанието на групата идната седмица. Ние имахме доста положителни диалози с тях и за мен е приоритет да имам поддръжката на обединението, сподели водачът на парламентарната група на Политическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР